Ore de educație fizică pentru elevii din Reșița, la Bazinul Olimpic

Elevii din Reșița pot avea o alternativă sănătoasă la obișnuitele ore de educație fizică desfășurate în sălile de sport. Prin implicarea cadrelor didactice, unii se bucură deja de orele de sport programate la Bazinul Olimpic.

Într-un județ cu lacuri, râuri și chiar un fluviu, încă există mulți oameni care nu știu să înoate. Prin implicarea cadrelor didactice și prin disponibilitatea reprezentanților Complexului Municipal de Sport și Sănătate „Ioan Schuster” din Reşiţa, elevii din oraș au șansa să participe la ore de educație fizică desfășurate la bazin. Pot astfel să învețe să înoate gratuit, orele de sport nedevenind un calvar din cauza rutinei.

Un prim exemplu în acest sens este Școala Gimnazială Nr. 2 din Reșița. Două clase pregătitoare (34 de elevi) își desfășoară orele de educație fizică la Bazinul Olimpic, marți și joi, de la ora 10.30. A fost nevoie de implicare și de interes, iar lucrurile au devenit realitate.

„Putem face un astfel de parteneriat și cu alte școli din Reșița. Noi punem la dispoziție bazinul, important este ca profesorii să se implice și să caute instructori de înot. Totodată, ei sunt cei care răspund de transportul elevilor și de siguranța lor. Noi nu percepem nicio taxă, este esențial ca cei mici să facă mișcare, iar înotul este un sport potrivit pentru orice vârstă. Pentru noi contează să creștem copii sănătoși la Reșița.”, ne-a declarat Laurențiu Plestici, șef birou.