Capitala Banatului – gazda acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Educaţiei

A mai rămas doar o zi până la startul unui eveniment menit să-i aducă împreună atât pe dascăli, părinți, specialiști, cât și pe elevi, informația, inovația și interacțiunea fiind elementele definitorii ale Festivalului Educației din orașul de pe Bega.

În perioada 4-6 octombrie, ONG-ul „Inițiativa în Educație” pregătește un spațiu de învățare și conectare, astfel încât publicul țintă (specialiștii, părinții, profesorii, elevii) să poată descoperi practici mai bune în privința unei interacțiuni sănătoase și calitative.

leader board 728 x 90 px

Deschiderea oficială a Festivalului Educației (găzduit de INCUBOXX, Calea Circumvalațiunii, Nr.6) va avea loc vineri, 4 octombrie, tema principală a discuției fiind centrată pe cele patru cuvinte ale activității inEDU: Informație, Inovație, Inspirație și Interacțiune. Spre seară, participanții la eveniment se vor delecta cu un moment artistic, moment oferit de corul „Consonanțe”.

Zilele de 5 și 6 octombrie vor fi sărbătorite în cadrul programului „Ziua Mondială a Educației”, creația fiind un alt element care se va alătura interacțiunii și discursurilor. Astfel, printre tematicile celor 15 ateliere se pot enumera: aplicații ale inteligenței emoționale la clasă, instrumente pentru dezvoltarea competențelor civice, metode moderne în pedagogia muzicală, cum ne putem ajuta elevii să scrie mai bine etc.

Participarea la eveniment se face pe baza următorului formular de înscriere:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9j469PcLiTbmtGgLS340cNCZNcCkqHqXZVqrep8Q6p-bkAQ/viewform?fbclid=IwAR3e9ucn8Mp89B6dQtL0D6F2SdKSnSB79pbgBf0t-v56CbNjknwct0sfiJU.

Deoarece nu se impune taxă de participare (numărul limită de participanți – 150), toți cei care vor să ia parte la acest eveniment sunt invitați să-și aducă contribuția în comunitate: sub formă de voluntariat, donații de cărți etc.

„Misiunea ONG-ului «Iniţiativă în Educaţie» este de a susţine şi contribui la îmbunătăţirea mediului educaţional și a crea contexte de învățare și dezvoltare pentru a construi o lume mai bună. Activitatea noastră este ghidată de valori ca: integritatea, colaborarea, bunătatea, evoluţia, responsabilitatea, contribuţia”, a explicat preşedintele organizaţiei non-profit, Andrada Mazilu.

Invitaţi, vorbitori şi facilitatori: Consuela Colţan, Anca Dediu, Claudia Badiu, Andrada Sorca, Adriana Bălaj, Adriana Ioana Bârcean, Mădălina Hodorog, Gabriela Şerban, Daniel Alex Milencovici, Anca Simion, Ovidiu Bădescu, Ioana Vârtosu, Iunia Paşca, Daniela Doru, Saşa Bodeanu, Raul Mazilu, Oana Bajka, Simona Elena Romaş, Marius Lobază, Radu Ticiu şi alții.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul: www.festivalul.inedu.ro.