Ordine și disciplină. La Anina s-a înființat Poliția Locală!

Orașele în care nu a existat poliție locală încep să recupereze terenul la acest capitol. Serviciul este în curs de înființare atât la Bocșa, cât și la Anina.

Deocamdată, la Anina, doi polițiști locali au depus jurământul că își vor apăra cetățenii pe care îi reprezintă cu prețul vieții. Alți 3 urmează să fie încadrați pe post, prin urmare, la cea mai recentă ședință de consiliu local, aleșii au votat regulamentul de funcționare a viitorului serviciu.

Pe lângă protecție, însă, polițiștii locali au ca atribuții aplicarea de amenzi consistente în cazul în care locuitorii sunt indisciplinați.

viceprimar anina

„Unul dintre cei care au depus jurământul are studii superioare, juridice, iar celălalt, medii. Alte 3 posturi sunt prevăzute tot pentru studii medii. Avem deja 3 paznici. Din personal contractual încercăm să transformăm posturile într-unele de funcționari publici. 5 polițiști locali la 7.000 de locuitori, câți sunt în Anina, cred că este suficient, a explicat primarul Gheorghe Românu.

În cadrul aceluiași for, consilierii au aprobat un set de măsuri pentru buna desfășurare a activității pe domeniul public și privat, dar și măsurile care vor fi aplicate în cazul în care legea locală va fi încălcată.