Orban nu renunță! „Depunem un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor”

ludovic orban
po 1000x100px (3)

După ce judecătorii Curții Constituționale a României au decis că legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională, fostul lider PNL anunță că va depune un alt act normativ în acest sens, formulat astfel încât să nu mai poată fi respins.

Ludovic Orban afirmă că parlamentarii partidului pe care îl conduce, Forța Dreptei, vor depune săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor: „Vom fi atenți să nu mai poată apărea pretexte procedurale”.

„Nu ne lăsăm. Depunem săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Să vedem ce vor face partidele din coaliția de guvernare, care dețin majoritatea și care controlează Curtea Constituțională. Vom fi atenți să nu mai poată apărea pretexte procedurale pentru declararea ca neconstituțională a legii”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Reacția sa vine după ce judecătorii CCR au decis, cu majoritate de voturi, că legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională.

Un anunț similar au făcut și social-democrații, tot pe Facebook.

Pe 17 februarie 2021, Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor.

„De la data intrării în vigoare a prezentei legi încetează plata indemnizațiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu modificările și completările ulterioare”, se menționa în Legea 7/2021.

banner 970 x 250