Orban: Cîțu a refuzat să rezolve problema UCM Reșița! Nici Virgil Popescu nu a făcut nimic!

citu florin
untitled design set 970x90 px

Conversia datoriilor companiei reșițene către stat în acțiuni, promisă de Ludovic Orban în mai 2019, nu s-a realizat nici astăzi! De vină ar fi în principal fostul premier Florin Cîțu!

 Ludovic Orban a dezvăluit pentru expressdebanat.ro de ce PNL nu a mai salvat UCM Reșița, așa cum își luase chiar el angajamentul pe scena din centrul municipiului, la insistențele primarului Nelu Popa. „Soluția pe care o discutasem cu domnul primar era conversia datoriilor în acțiuni. Eu începusem procedura. Aduceți-vă aminte că alegerile au  fost în 27 septembrie, după am intrat în campania de parlamentare și după am pierdut poziția de premier. După ce am pierdut poziția de premier cu Cîțu pur și simplu nu am putut să mă înțeleg pe subiectul ăsta. Cîțu nu s-a ocupat de rezolvarea problemelor la care noi ne angajasem, nu era aici numai UCM, aveam probleme de exemplu la COS Târgoviște. Am făcut ordonanță specială pentru a putea să preluăm activele viabile și să le introducem într-o societate. Cîțu pur și simplu a refuzat!”, a declarat actualul lider Forța Dreptei.

O mână importantă de ajutor ar fi putut da UCM-ului și Virgil Popescu, ministrul Energiei. Nu s-ar fi obosit nici el, spune același Ludovic Orban: „Nici Virgil Popescu nu a făcut nimic, pentru că aici era o problemă și legată de relația cu Hidroelectrica. UCM are două secții care sunt viabile, pentru care există tehnologie, mână de lucru calificată. Dacă Hidroelectrica ar respecta perioadele de timp la care se face mentenanță, dacă ar da drumul la investițiile hidroelectrice care sunt pornite, pentru că sunt vreo 20 și ceva de investiții hidroenergetice, ar putea să comande și ar putea să asigure pentru UCM un nivel de contractare care să repună UCM-ul pe picioare. Virgil Popescu, nu știu, cred că tratează cu rea intenție subiectul. Să nu credeți că nu am încercat să vorbesc cu fiecare în parte. Evident, până la momentul constituirii alianței PSD-PNL, pentru că după asta nu am mai avut cu cine să discut!”