Orăviţenii se implică! Aproape 200 de animale sterilizate în prima campanie gratuită din acest an

Prima campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor din acest an, un real succes în orașul de pe Valea Carașului!

Saptămâna aceasta, miercuri, 20 mai, și joi, 21 mai, cetățenii din Oravița au dat dovadă de colaborare și deschidere în cadrul primei campanii de sterilizare din acest an a câinilor și pisicilor, o acțiune demarată de primăria Oravița, în parteneriat cu ONG-urile: SUSY UTZINGER STIFTUNG și DARIUS VET PRAXIS.

Se pare că interesul oamenilor pentru astfel de acțiuni este unul ridicat comparativ cu situația care, până nu demult, dădea mari bătăi de cap atât locuitorilor urbei, cât mai ales autorităților locale: abandonul patrupedelor, ca urmare a înmulțirii acestora. Astfel, în doar două zile, pe raza UAT-ului a fost sterilizat un număr de 182 de animale, ceea ce-nseamnă că reducerea abandonului începe să devină o prioritate pentru toți factorii implicați.

„Numărul de animale sterilizate în prima campanie demarată anul acesta, evident, este unul îmbucurător. Acest lucru dovedește că inițiativa noastră a avut sorți de izbândă. Faptul că oamenii au înțeles importanța sterilizărilor în detrimentul abandonului nu poate decât să ne bucure. Mulțumim tuturor pentru implicare! Cu siguranță, vom continua acest demers”, transmit reprezentanţii administraţiei publice locale de pe Valea Caraşului.