Orăviţenii, fără telefon fix din cauza hoţilor

Trei tineri din Oraviţa au vrut să facă rost de bani în prag de sărbători din vânzarea cablurilor furate de la mai multe staţii de telefonie. 20 de kilograme de cabluri din cupru au reuşit să taie cei trei, punând în pericol comunicaţiile din zonă. Cu toţii au ajuns în arestul poliţiei şi ulterior în faţa instanţei.

Ieri dimineaţă, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Oraviţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană necunoscută se află în interiorul unei staţii de telefonie de pe Dealul Cacova şi încearcă să fure componente şi cabluri. Poliţiştii l-au prins pe Dorel I., în vârstă de 31 de ani, iar investigaţiile au scos la iveală că acesta nu se afla la prima tentativă şi nici nu acţiona singur. „Cercetările efectuate de echipa deplasată la faţa locului a concluzionat că şi din alte două staţii de telefonie persoane necunoscute au sustras componente şi cabluri. Cu ocazia investigaţiilor efectuate s-a constatat că bărbatul a fost împreună cu alte două persoane, care au fost identificate şi reţinute de poliţişti la doar câteva ore după sesizare pe raza oraşului Anina”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Cei trei au pătruns în perimetrul staţiilor de telefonie de unde au tăiat şi sustras 20 de kilograme de componente şi cabluri din cupru. Pentru ca operaţiunea să le reuşească, hoţii s-au înarmat cu un levier şi cu câte un patent. „Fiind surprinşi de lucrătorii care efectuau lucrări de întreţinere la una din staţii, cei trei au fugit, însă unul a fost prins de muncitori”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.

După ce au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri, hoţii au ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. „Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Chiar dacă prejudiciul nu este foarte mare, prin fapta lor s-a creat o stare de pericol pentru buna funcţionare a staţiilor de telefonie mobilă, existând riscul întreruperilor comunicaţiilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.