Oraviţa devine oraş turistic cu băi termale!

Noua administraţie publică locală intenţionează să exploateze la maximum frumuseţile zonei, dar mai ales obiective importante din oraş, care ar putea atrage ca un magnet atât turiştii români, cât mai ales pe cei străini. În plus, are şi ape termale!

Linia ferată Oraviţa-Anina, cea mai interesantă din România şi din sud-estul Europei, după cum o caracterizează istoricul Mircea Rusnac, Teatrul Mihai Eminescu, cel mai vechi din ţară, dar şi prima farmacie deschisă în România, sunt doar câteva din punctele de atracţie ale oraşului. Primarul Dumitru Ursu spune că toate acestea trebuie să stea la baza dezvoltării turismului, care ar rezolva în mare măsură multe dintre problemele oraşului. “Sunt datorii foarte mari, la care se adaugă şi creditul de 60 de miliarde, bani care ar fi putut foarte bine să fie alocaţi din fondurile Aquacaraş. Noi plătim acum o rată de şase miliarde de lei pe an, adică 500 de milioane pe lună. Rata şomajului este şi ea foarte mare, şi asta doar din cauza instabilităţii politice, a infrastructurii defectuoase şi a lipsei gazului”, susţine primarul Ursu.

Băi termale, la Oraviţa

leader board 728 x 90 px

Apele termale sunt un motiv în plus pentru care Oraviţa are toate şansele să fie inclusă pe harta turistică a României. “Sunt o mulţime de obiective importante în oraş şi împrejurimi, trebuie să valorificăm potenţialul cultural şi istoric, dar să nu uităm de apele termale, care deocamdată nu sunt exploatate. Dezvoltarea turismului este o prioritate pentru mine şi echipa mea”, a declarat pentru Express de Banat, Dumitru Ursu.

În momentul de faţă, în pensiunile şi hotelurile din Oraviţa sunt aproximativ 200 de locuri de cazare, dar proiectele Primăriei au trezit deja interesul şi altor investitori.

Comments

 1. Sanda says:

  D-le primar aveti o sansa sa faceti ceva pentru orasul in care locuiti! Ar fi minunat sa dati un exemplu ca si alti primari care au vrut au reusit, cu toate greutatile.Stiu ca mai comod este sa-si umple cativa potentati buzunarele si ceilalti sa fie lasati in plata Domnului.Nu este asa!Dupa cum vedeti multi s-au crezut vesnici si au platit fiecare leu, castigat pe lacrimile si nefericirea altora, cu varf si-ndesat!Daca reusiti sa va atrageti increderea oamenilor ,care se castiga cel mai greu ca au fost pacaliti de multe ori, veti face minuni si veti rostogoli din varful muntelui un bulgare care se va intinde in toata tara!Fiti mereu in mijlocul oamenilor,folositi-le potentialul,castigati-le increderea si fiecare va pune umarul.Nu avem ce si de la cine astepta,daca nu ne vom ajuta singuri vom muri disperati si generatiile viitoare ne vor condamna pe buna dreptate.Daca aveti potential turistic exploatati-l,este cel ami putin nociv pentru toti locuitorii si le va ridica standardul de viata ca nu vor avea incotro,se vor molipsi unii de la altii.Strainii si chiar si turistii romani dupa un an de slujba stresanta vor prefera locuri linistite ca Valea Prahovei a devenit prea neancapatoare.Daca omul se simte bine undeva revine si povesteste si altora,produsele bune nu au nevoie decat de putina publicitate,calitatea lor va vorbi apoi continuu si tuturor.Eu va doresc mult succes,scoateti din fiecare ce are el mai bun si eu voi posta pe pagina mea de Facebook noutatile pe care le voi gasi pe pagina dvs.Dumnezeu ii ajuta pe cei curajosi!!!

 2. slim says:

  Oravita are ape termale pe terenurile tale dle.”primar”.Nu cumva tu dai anunturi pe publitim cu vanzare de terenuri cu ape termale ? La ce ai ajuns sa te pretezi . Penibil.

 3. marlboro says:

  pt domnu SLIM…si eu sunt un ,,carcotas” ca si tine,caut toate greselile care le fac functionarii,dar inainte sa acuz pe cineva ma documentez,esti intr-o mare eroare sau esti un pdl-ist care si-a pierdut contractele cu statul odata cu schimbarea lui Goga :)), iar terenul de vanzare dupa ce-am cautat prin publitim, este al domnului Laza Marcel,fostul primar ! http://www.publi24.ro/anunturi/imobiliare/de-vanzare/terenuri/teren-intravilan/anunt/teren-oravita/7b0b65747a6a6051.html

 4. rompez says:

  Mr Slim este absolut irelevant daca speculeaza cu terenurile detinute, pe noi ne intereseaza investitii concrete care creeaza noi locuri de munca!Daca 25 de oraviteni vor avea de lucru la baile termale este deja un progres insemnat pentru zona!Vorba unui onorabil…..porneste un bulgare!

 5. slim says:

  Ce naivi ! Se vor face bai termale la Oravita atunci cand va cumpara Dan Diaconescu Oltchimul,adica la calendele grecesti! Chiar credeti toate minciunile?

 6. marlboro says:

  pacatele mele popo,ne spuneti va rog de ce a fost dat afara din preotime marele jurnalist Cristi Franţ? :))

 7. mit says:

  marlboro,uite raspunsul la intrebarea ta…ard de nerabdare!!!