Oravița onorează comenzi pentru producătorii mondiali de pe piața auto

Exclusiv! Clienți precum Mercedes, Renault sau Audi sunt dovada că Oravița este la înălțime sub cupola TRW Automotive, preluată de producătorul german ZF Friedrichshafen.

Una dintre cele mai puternice organizații în domeniul tehnologiilor auto din lume, dezvoltator și producător de sisteme de transmisie, șasiuri, precum și de sisteme de siguranță activă și pasivă este prezentă de mai bine de 12 ani în localitatea pe care mulți o consideră deja un caz pierdut: Oravița, județul Caraș-Severin.

Cu un efectiv de 586 de angajați în prezent, punctul de lucru din Oravița a debutat în luna iunie a anului 2007, pe un singur schimb, cu 119 operatori și cu proiecte în lucru ale celor de la Volkswagen și Fiat. La finalul anului 2007, firma număra 143 de oameni, iar din luna august a anului următor se implementează un sistem de producție volane, în două schimburi, deschizând astfel porțile pentru Ford.

În acest moment, fabrica din Oravița este în top și produce volane pentru clienți precum: Mercedes, Renault și Audi. TRW Automotive este o companie producătoare de componente auto, din Statele Unite, iar din 2015 compania a fost preluată de producătorul german de componente auto ZF Friedrichshafen, sub cârmuirea căruia numai anul trecut s-a realizat o cifră de afaceri în valoare de 36.5 miliarde de euro(ZF) si 3.4 miliarde de dolari americani (WABCO).

Cu 160.000 de angajați în 260 de locații, ZF este reprezentată în 41 de țări iar prin activitatea secundă pe care o derulează, compania alocă anual mai mult de 6 procente din cifra sa de afaceri pentru cercetare și dezvoltare.

Și ca în orice companie multinațională care se respectă și conduce printr-un sistem de management profesionist, în care „șefii” nu își au locul, doar leaderii adevărați, „angajații noștri sunt orientați spre cooperare și muncă în echipă. Stabilitatea unui loc de muncă și beneficiile pe care le au angajații noștri pentru munca depusă și pentru angajamentul lor a făcut ca fabrica de la Oravița să fie stabilă, productivă și atractivă”, declară reprezentanții ZF Group – Oravița.

 

ZF face ca autovehiculele să vadă, să gândească și să acționeze

ZF Group produce sisteme de siguranță activă avansate: de frânare, de direcție și suspensie, precum și sisteme sofisticate de siguranță pasagerilor, incluzând airbag-uri, generatoare centuri de siguranță și volane, fiind lider în domeniul siguranței auto. TRW a devenit a 5-a divizie a ZF şi se numește Tehnologii de siguranță activă și pasivă, obiectivele celor două fiind compatibile, astfel că împreună deservesc toți producătorii mari de vehicule la nivel mondial.

Cu un portofoliu tehnologic complex, ZF oferă soluții complete pentru producătorii auto consacrați, precum și pentru furnizorii de mobilitate și companii nou apărute în domeniul transportului și al mobilității, fiind un concern tehnologic activ la nivel internațional, care livrează sisteme pentru mobilitatea autoturismelor, vehiculelor utilitare si a tehnologiei industriale.

Compania, care contribuie la dezvoltarea sistemelor componentelor necesare pentru producerea primului autovehicul autonom acreditat, are ca centru de greutate al dezvoltării viitoare al sistemelor, interconectarea digitală și automatizarea.

Punctul de lucru din Oravița este situat pe Str. Timișoarei nr 1  (curtea la HelpTrans), iar firma este în continuă dezvoltare și echipa se mărește. Prin urmare, toți cei care sunt interesați de un loc de muncă în cadrul companiei ZF Group, pot cere informații la numerele de telefon: 0725  346 840 sau 0730 244 557.