Orașul tău, așa cum îl vezi! Concurs de artă digitală deschis lugojenilor

Biblioteca municipiului Lugoj, în parteneriat cu voluntari locali, lansează o provocare inedită pentru locuitorii urbei. Este vorba despre un concurs de artă digitală deschis lugojenilor de toate vârstele.

Mecanismul de înscriere este foarte simplu. Participanții trebuie să realizeze pe calculator sau tabletă o ilustrație cu tema Lugoj. Pentru aceasta se pot utiliza programe precum Adobe Photoshop, Ilustrator, Gimp (nu necesită licență), Paint etc. Sunt acceptate formate de tipul jpg, png, svg etc.

În sprijinul pasionaților de artă care nu dețin o tabletă ori alt dispozitiv electronic, sunt acceptate și pozele cu lucrări în creion.

Lucrările trebuie trimise pe adresele de e-mail henrieta60@yahoo.com și baczfl1@gmail.com până la data de 27 decembrie 2020. E-mailul trebuie să conțină numele complet, detalii de contact și vârsta.

Se vor acorda premii pentru Cel mai bun desen/cea mai bună ilustrație în grupa de vârstă până în 10 ani; Cel mai bun desen/cea mai bună ilustrație în grupa până în 15 ani; Cel mai bine executată ilustrație digitală (toate vârstele); Cel mai original proiect; Cea mai reprezentativă ilustrație digitală (toate vârstele).

Jurizarea și evaluarea sunt programate pentru data de 28 decembrie, iar premiile vor fi acordate în intervalul 29-30 decembrie 2020.