Orașul Moldova Nouă, pregătit pentru situații de urgență

Moldova Nouă derulează un proiect transfrontalier vizând pregătirea pentru situațiile de urgență. Acesta se desfășoară în parteneriat cu orașul Golubac din Serbia.

Conferința de lansare a proiectului „Sisteme de pregătire pentru situații de urgență” a avut loc marți, 14 noiembrie, la Moldova Nouă. Valoarea totală a proiectului este de 941.292,45 euro, perioada de implementare fiind 16 iunie 2017 – 15 aprilie 2019.

Obiectivul acestui proiect este îmbunătățirea calității vieții din zona Dunării prin creșterea nivelului de securitate și conștientizare a cetățenilor din ambele orașe privind gestionarea eficientă a situațiilor de urgență. Proiectul presupune atât instruirea necesară, cât și achiziționarea de noi echipamente.

Publicul țintă al proiectului este alcătuit, în total, din 14 persoane implicate în managementul și implementarea măsurilor necesare în situațiile de urgență, 22.000 de locuitori, 56 de voluntari și 50 de elevi.

Se are în vedere instalarea unor echipamente în zona transfrontalieră pentru protecția mediului, sisteme de monitorizare, echipamente pentru intervenție de urgență în caz de incendiu forestier sau inundații, vehicule de intervenție rapidă în zone inaccesibile.

Prin acest proiect, comunitatea din Golubac va primi 2 vehicule de intervenție, echipamente de protecție pentru 12 persoane și 2 laptopuri. Orașul Moldova Nouă va beneficia de un centru de management pentru situații de urgență, un sistem de alarmare publică cu 3 sirene, 2 ATV-uri, 3 detectoare pentru gaze inflamabile, 2 camere portabile pentru transportarea răniților, 2 bărci și 2 moto-pompe.