Miliarde de lei, atrase prin proiecte europene!

explo 1000x200

Autorităţile din Moldova Nouă au reuşit să ţină sub control problemele apărute la nivelul oraşului, de-a lungul acestui an. Ba mai mult, în ciuda crizei economice, investiţiile realizate au depăşit 60 de miliarde de lei, şi asta doar din bani europeni. 

Mândria reprezentanţilor administraţiei locale din oraşul de la malul fluviului a crescut niţel în acest an, după ce au tras linia şi au văzut cheltuiala venită din fonduri europene pe 2013. Asta arată faptul că primăria a ţinut sub control toate problemele, de la cele normale şi curente până la cele deosebite, reuşind să facă pentru localitatea Moldova Nouă lucruri destul de importante. Potrivit conducerii primăriei, anul acesta au fost atrase aproximativ 60 de miliarde de lei prin proiecte europene, bani cu care nu multe alte oraşe din ţară se pot lăuda.

Este o realizare mare. Ca primar m-am bucurat când s-a făcut calculul şi am văzut că avem atrase peste 61 de miliarde de lei şi încă 5 miliarde puse de administraţia locală. Mă mândresc cu treaba asta. Este o cheltuială foarte mare pentru oraşul nostru, dar e foarte bună, pentru că prioritizăm banii pe care îi cheltuim şi reuşim să facem proiectele acestea”, a declarat edilul-şef Matei Lupu pentru Expressde Banat.

Cea mai mare sumă a fost investită în policlinica din Oraşul nou. Cu aproximativ 37 de miliarde de lei, unitatea medicală a fost reabilitată complet şi dotată cu echipamente de ultimă generaţie. De asemenea, au fost finalizate lucrările la Casa de Cultură din Moldova Nouă.

Biserica din Oraşul nou, un minus al anului 2013

Singura preocupare a administraţiei locale este Biserica ortodoxă din cartierul Oraşul nou ale cărei lucrări de construcţie încă bat pasul în loc. „Oful meu este faptul că nu pot să repornesc motorul pentru finalizarea lucrărilor la biserica din Oraşul nou. Dacă celelalte biserici au nevoie de bani pentru diferite reparaţii, aceasta încă trebuie construită, ceea ce înseamnă foarte mulţi bani. Poate dacă am avea un mic sprijin din partea Consiliului Judeţean sau a Guvernului s-ar putea face ceva, dar îi înţeleg şi pe ei, aşa că nu ştiu care ar fi soluţia să acoperim biserica pentru a nu se degrada ceea ce s-a făcut până acum”, a adăugat primarul.

În orice caz, conducerea administraţiei locale este de părere că anul 2013 a fost destul de bine administrat atâta timp cât în oraşul de la Dunăre au ajuns peste 60 de miliarde de lei de la europeni. „Ne-am implicat, iar toate lucrurile acestea înseamnă puncte bune pentru noi, lucruri care rămân.Consider că ne-am făcut treaba cât am putut şi cum trebuie”, a precizat Matei Lupu.

Primăria are în plan ca în viitorul apropiat să rezolve alte trei proiecte importante pentru oraş care nu trebuie uitate. Este vorba despre canalizare şi staţia de epurare, un proiect de 14 milioane de euro, cel cu drumurile, precum şi reabilitarea completă a liceului tehnologic.

banner 970 x 250

Comments

 1. Ziare Prahova says:

  Agentia de Publicitate Metropolitan Maxpress Adv va ofera posibilitatea publicarii anunturi ziare Prahova.
  Telegrama anunturi, Anunt Telegrama de Prahova, Anunturi in ziarul Telegrama.
  Deasemenea puteti publicare anunturi Ziarul Prahova, anunturi Prahova, Ziarul Prahova anunturi, Anunturi Raid Prahova, Prahova anunturi online.
  Anunt Raid Prahova, Anunt Semnal de Prahova, Anunt ziar Semnal de Prahova, Semnal Prahova anunturi.
  Republicanu de Prahova anunturi, anunt ziar Republicanul
  Republicanu Publicitate in ziare 0768.44.11.33, 0721.08.08.10