După ce a fost atestat stațiune turistică de interes local, orașul Anina mai face un progres în ceea ce privește segmentul turistic. Recent, primarul Gheorghe Românu a anunțat că a fost desemnat constructorul în privința materializării unui proiect grandios care ar putea readuce atât prosperitate economică, cât și turistică în urbea cărbunelui și anume: reabilitarea Muzeului mineritului.
Eforturile depuse de administrația publică locală din Anina încă din 2017 încep să prindă contur. Săptămâna trecută, joi, 22 octombrie, în urma finalizării procedurii de achiziție publică, a fost desemnat constructorul care se va ocupa de punerea în valoare a ruinelor orașului minier, semn că, în curând, vizitatori din toate colțurile României și nu numai vor avea ocazia să afle cum s-a intrat în mină, cum s-a mers pe galerie și, cel mai important, cum a lucrat un miner în această ramură a mineritului.
Proiectul, în valoare de peste 12 milioane lei, inclusiv TVA, va fi dus la bun sfârșit de către firma SC EURAS SRL din Satu Mare, constructorul având în acest sens un termen de 24 de luni.
Potrivit edilului-șef Românu, „Restaurarea, conservarea, reabilitarea și punerea în valoare a monumentului de clasă A, – Ansamblul Puțului I, Anina” înseamnă reabilitarea/punerea în siguranță a clădirilor Puțului și a Mașinii de extracție cu aburi în scopul înființării Muzeului Mineritului Anina şi asigurării accesului în deplină siguranță pentru vizitatori. Totodată, realizarea acestor lucrări va contribui în mod categoric la creșterea atractivității orașului din punt de vedere turistic, având ca rezultat un număr sporit de vizitatori.