Gabriela Stuparu, sentință pentru PSD Caraș-Severin: Reformarea are loc doar la București, nu și în județ!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Fostul magistrat, vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin, judecă în termeni duri componența listelor PSD Caraș-Severin pentru alegerile parlamentare și îl condamnă în primul rând pentru asta pe președintele Silviu Hurduzeu.

Gabriela Stuparu și-a dorit să ocupe prima poziție pe lista pentru Senat, însă social-democrații cărășeni au hotărât altceva. Mai întâi l-au desemnat pe Ioan Crina să deschidă lista pentru camera mare a Parlamentului, iar în final pe Ion Mocioalcă. Fosta judecătoare a mizat pe faptul că PSD se va prezenta la alegerile din 6 decembrie cu oameni noi, cu o carte de vizită bogată, așa cum s-a transmis de către conducerea centrală a partidului. În Caraș-Severin s-a mizat pe experiența politică și pe meritocrația în partid, Gabriela Stuparu pierzând la acest capitol, aceasta fiind membru PSD de mai puțin de un an. I-ar fi revenit un loc patru pe lista pentru Camera Deputaților, dar l-a refuzat.

„Am hotărât să mă retrag de pe liste și să nu mai particip la alegerile parlamentare pentru că am constatat că, cel puțin la nivelul organizației PSD Caraș-Severin, nu se vrea reformă, în sensul celor recomandate de conducerea centrală a partidului. Managementul defectuos practicat de actualul președinte al organizației PSD Caraș-Severin reprezintă o piedică în realizarea reformării acesteia. PSD Caraș-Severin nu are lider. Silviu Hurduzeu este președinte interimar al organizației, poate că este un om corect și onest, dar nu este liderul acestei organizații. A fi președinte sau șef nu este echivalent cu a fi lider. A fi lider înseamnă a fi vizionar, a avea capacitatea de a «coagula», de a uni oamenii în jurul tău, de a crea proiecte și strategii pe termen scurt, mediu și lung, calități despre care în mod cert nu se poate spune că le întrunește Silviu Hurduzeu”, a spus Gabriela Stuparu pentru expressdebanat.ro.

1000x100 (4)

Fostul magistrat îi reproșează lui Silviu Hurduzeu că a condus filiala PSD Caraș-Severin cu o mână prea moale și nu cu una de fier, dar și lipsa de reacție după alegerile locale, când s-ar fi impus o analiză minuțioasă, urmată de decizii ferme, imediate. „De la începutul preluării «șefiei» organizației PSD Caraș-Severin a dat dovadă de o lipsă totală de transparență și organizare. Ședințele comitetului interimar de conducere, structura de conducere a organizației PSD Caraș-Severin, s-au desfășurat, în mod repetitiv, după același scenariu al «surprizelor» și absenței unei ordini de zi, fiind conduse într-o manieră neprofesionistă care te punea, practic, în imposibilitatea realizării unei analize obiective și pertinente a celor discutate. Deși rezultatul alegerilor locale impune o analiză riguroasă a cauzelor ce au condus la acesta, pe fiecare UAT în parte, pentru a putea stabili o abordare corectă și eficientă a alegerilor parlamentare, deși au avut loc două ședințe al căror scop declarat a fost acela al analizei rezultatului, în realitate această analiză concretă nu a avut loc până în prezent, când, iată, mai avem mai puțin de două săptămâni până la declanșarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Probabil că se va face această analiză până la viitoarele alegeri, dar în niciun caz de către președintele Silviu Hurduzeu”, a mai subliniat Gabriela Stuparu.

Președintelui interimar al PSD Caraș-Severin i se mai reproșează că nu a organizat alegeri pentru stabilirea unei conduceri alese statutar. „Cred că toate aceste «demersuri» au fost făcute sau, mai bine zis, nu s-a făcut nimic, în primul rând pentru că actualul președinte nu a dorit decât evitarea discutării acestor aspecte care nu reprezentau altceva decât propriul eșec și, în plan secundar, pentru a nu da naștere unor discuții care i-ar fi putut pune în pericol poziția de președinte și, mai ales, pe aceea de candidat la un loc sigur în Parlament. Așa explicându-se și refuzul său de a organiza alegeri pentru stabilirea unei conduceri «definitive» a organizației județene și folosirea poziției deținute și relația personală cu un lider central ca să se autopropună pe un loc eligibil”, a mai afirmat Gabriela Stuparu, consilier județean în următorii patru ani.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/