Asistenţii personali şi persoanele cu dizabilităţi din comuna Pojejena, fără fonduri pentru lunile noiembrie şi decembrie

Deși nu se știe în baza căror criterii au fost distribuite sumele către UAT-uri din partea actualei puteri, cu ocazia celei mai recente rectificări bugetare, unii edili, în special cei social-democrați, fiind de părere că infuzia bugetelor locale s-a datorat mai degrabă apartenenței politice decât nevoilor reale identificate în cadrul comunităților, cert este că în zona Clisurii Dunării, zonă cu un puternic bazin politic de Stânga, nicio comună nu a beneficiat de mai mult de 250.000 de lei, bani care abia dacă ajută la soluționarea lucrurilor pe segmentul angajaților care fac parte dintr-o categorie specială. Este și cazul comunei Pojejena.

„Asemeni celorlalte comune din Clisura Dunării, Primăria Pojejena a beneficiat, în urma rectificării bugetare din luna septembrie, de suma de 250.000 lei. Cu banii respectivi am achitat restanțele pe care le-am avut față de asistenții personali și persoanele cu dizabilități de pe raza UAT-ului. Deși suntem la zi în cadrul acestui capitol, banii pe care i-am primit nu ne ajung să acoperim cheltuielile în cazul salariaților din această categorie specială pentru ultimele două luni din acest an.”, a precizat Mira Radovancovici, primarul comunei Pojejena.

leader board 728 x 90 px

În ciuda faptului că nu se poate vorbi despre banii necesari pentru partea de cofinanțare a proiectelor în derulare sau despre sumele cheltuite de primării în contextul epidemiologic, edilul-șef din Clisură nădăjduiește totuși ca luna lui decembrie să vină cu o nouă rectificare bugetară, astfel încât anul în curs să poată fi încheiat cu brio, fără datorii.

Sursa foto principal: adevarul.ro.