Oraşul Anina începe să-şi revină. Zero persoane carantinate şi izolate la domiciliu

Locuitorii orașului condus de edilul Gheorghe Românu pot respira ușurați. Actualmente, Anina nu mai are persoane în izolare la domiciliu, situația fiind asemănătoare și în privința persoanelor aflate în carantină.

De la începutul pandemiei, orașul Anina a avut în jur de 70-80 de persoane în autoizolare, ultima persoană ieșind din izolarea la domiciliu, ieri, 22 aprilie, majoritatea celor întorși acasă revenind din Germania. Totodată, locuitorii urbei care au revenit din străinătate, spre sfârșitul lunii martie, au fost carantinați în diferite locații de pe raza județului Caraș-Severin, primarul Românu explicând că acest fapt se datorează lipsei locațiilor de carantinare pe raza UAT-ului pe care îl conduce.

Referitor la situația din perioada sărbătorilor pascale, șeful administrației publice locale cărășene a subliniat că cetățenii din Anina au dat dovadă de responsabilitate, mai ales că populația orașului este ceva mai în vârstă. Tot datorită acestui fapt, numărul sancțiunilor este scăzut, majoritatea preferând să meargă la cumpărături în prima parte a zilei şi să evite deplasările inutile.

De asemenea, în perioada de dinaintea Paștelui, angajații primăriei au hotărât să vină în sprijinul persoanelor cu venituri foarte mici, astfel că, în cadrul a două acțiuni, bătrânilor nevoiași le-au fost distribuite pachete cu alimente.