Orașele Lugoj și Buziaș ies de sub restricțiile de weekend. Rata de incidență a coborât sub 4 la mia de locuitori

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat anexele cu incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș. Astfel, orașele Buziaș și Lugoj scapă de restricțiile suplimentare aplicate de vineri până duminică. 

Alături de Lugoj și Buziaș, ies din scenariul aferent localităților cu rata de infectare peste 4 la mia de locuitori și Pădureni, respectiv Becicherecu Mic. Magazinele vor fi deschise până la ora 21 și în weekend și se elimină restricția de deplasare în afara locuinței după ora 20.

„Lugoj, la reevaluare, are 2,66 la mia de locuitori rata de incidență, iar Buziaș – 2,46 la mia de locuitori. Orașul Făget scade sub 1,5, astfel că iese de sub anexe cu totul. Avem deja majoritatea orașelor din județ pe anexa 4 sau ieșite de pe anexă, adică în principal toate s-au calificat în media județului, respectiv pe acea rată de infectare între 1,5 și 3, alături de Timișoara, Ciacova, Recaș, Deta sau Sânnicolau Mare care deja se aflau pe aceste anexe.”, a declarat prefectul Zoltan Nemeth.

De asemenea, la reevaluarea la 14 zile, Checea, Sacoșu Turcesc, Șandra, Traian Vuia, Nițchidorf, Voiteg, Tormac, Bogda, Fârdea, Mănăștiur, Făget și Tomnatic au ieșit de pe anexele cu restricții. Pentru Saravale, la reevaluare s-a constatat că se impune prelungirea cu 14 zile a măsurii de includere pe anexa 4. Măsurile se vor aplica începând de miercuri, 28 aprilie.

În ceea ce privește majorările, conform incidenței la 14 zile/1.000 de locuitori, Cenei și Racovița intră sub restricțiile prevăzute în scenariul cuprins între 4 și 7,5 la mia de locuitori (restricții de deplasare pentru vineri, sâmbătă și duminică, program redus al magazinelor).