Orașele Anina și Sânnicolau Mare au devenit stațiuni turistice de interes local

Primăria Anina a depus, în urmă cu ceva timp, documentația în vederea atestării ca stațiune turistică de interes local. Cu excepția fostului oraș minier, singura localitate din Banat care a mai obținut acum acest statut este Sânnicolau Mare.

Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a adoptat joi proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități, ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local și pentru modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Orașele Anina și Sânnicolau Mare, alături de alte 10 localități din România, se înscriu de acum pe lista localităților cu statut de stațiuni turistice de interes local.

Acest lucru va crea un impact pozitiv, fără îndoială. Localitățile în cauză vor putea fi promovate cu noul statut și astfel vor avea şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influențând și creșterea circulației turistice.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste stațiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone.

Până în acest moment, în România sunt atestate 52 de stațiuni turistice de interes național și 87 de interes local.

Pe lista stațiunilor turistice de interes național intră următoarele din Banat: Buziaș, Băile Herculane și zona Borlova-Muntele Mic.

Pe lista stațiunilor turistice de interes local intră următoarele din Banat: Crivaia, Secu, Semenic și Călacea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/