Opțiunea lui Robu pentru Vasile Rușeț la conducerea clubului SCM Timișoara, criticată de cei din PSD

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

După ce Radu Țoancă a plecat din funcția de director al clubului SCM Timișoara, primarul Nicolae Robu l-a trecut prin detașare pe Vasile Rușeț pe această funcție. Este vorba de o trecere provizorie pe o perioadă destul de lungă, de 12 luni. Problema e că Rușeț nu era funcționar public, ci este detașat, timp de un an, din funcția de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara. 

Decizia este criticată de senatorul de Timiș, Eugen Dogariu. „La SCM se încalcă legea fără a se ține cont de prevederi. Primarul Robu a desemnat o persoană care nu respectă nicidecum prevederile legale pentru angajare. După 8 ani în funcția de primar, domnul Robu fie nu a înțeles cum se fac angajările în instituțiile publice, fie dă dovadă de rea-credință”, consideră Dogariu. De fapt, pentru funcția de director al SCM au existat doi doritori: Rușeț, liberal, dar și Dan Jumanca, șeful secției Sportul pentru toți din cadrul SCM, soțul consilierei județene PSD Romanița Jumanca, înrudit cu Radu Țoancă (naș-fin). În 2015, Țoancă a fost transferat din postul de inspector la Parcul Copiilor la funcția de la Sport Club Municipal, mutare considerată și de el un artificiu administrativ.

Întrebat dacă numirea lui Rușeț va fi un motiv de sesizare pentru instituțiile abilitate, Dogariu spune că e convins că vor fi reacții. „Cel puțin Curtea de Conturi ar trebui să se sesizeze în clipa în care vor face verificări. Dacă nu cumva până atunci nu se vor sesiza alte instituții. Nu facem niciun fel de legătură cu persoana, ci doar pe ceea ce înseamnă procedura de angajare și de desemnare a persoanei care este acolo. Legea prevede clar că nu se face o astfel de încadrare. Până la organizarea concursului, se desemnează o persoană care are anumite calități pentru a gestiona funcția respectivă.”, a mai spus Eugen Dogariu.

untitled design set 970x90 px

„Lupta” dintre Rușeț și Jumanca a fost caracterizată plastic, într-o discuție neoficială, de unul dintre oamenii ce activează la SCM Timișoara, ca fiind o „Urzeală a tronurilor”, ca în celebrul serial.

CITEȘTE ȘI: Radu Țoancă pleacă de la SCM Timișoara din motive electorale și politice. La Dumbrăvița!

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/