Optimism managerial la Spitalul Municipal Caransebeş. „De la 1 ianuarie 2019 se va mări grila de salarizare și pentru cei care au pierdut!”

Sporuri spre limita inferioară pentru medici și asistente, în timp ce brancardierilor și infirmierilor nu li s-au mărit salariile la 1 martie 2018. Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș este în asentimentul angajaților care au venituri reduse, însă spune că legea trebuie respectată.

Managerul unităţii spitaliceşti explică cine sunt cei care au pierdut la salarizare în spitalul din Caransebeș. „Este vorba de către brancardieri, infirmieri, cei care nu au beneficiat de măririle salariale de la 1 martie 2018. Știu însă că de la 1 ianuarie 2019 se va mări grila de salarizare și pentru cei care au pierdut”, menționează Mihaela Popovici.

Aceasta precizează că pentru restul s-a mers pe partea minimă de sporuri. „Pentru medici și asistenți am introdus, conform legii un minim de sporuri. Nu pot să spun că au fost nemulțumiri în rândul acestora, dar trebuie să respectăm legea conform grilei de salarizare date de Ministerul Sănătății. Este adevărat că este o marjă de minim și maxim de sporuri ca procent din salarii și noi nu putem aplica decât minimul pentru că bugetul nu permite. Depinde de secție, de exemplu la Pneumologie era un spor de 100% la salariu, acum prin lege a scăzut la un spor maxim de 85% din salariu, iar noi putem să oferim doar un spor minim de 55%. Am mers pe această variantă cu toate secțiile din spital”, ne-a declarat Mihaela Popovici.

Managerul spitalului din Caransebeș a confirmat spusele primarului Felix Borcean din urmă cu câteva săptămâni, care preciza faptul că, din bugetul total al spitalului, 80% se consumă pentru salariile angajaților.

„Este o parte sensibilă, rămân bani foarte puțini de plătit datoriile la cantină, la utilități și pentru furnizorii de medicamente. Suntem parte de arierate, nu este deloc o situație favorabilă, am tot spus acest lucru. Sperăm să semnăm un contract mai bun cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, încă nu am început partea de negocieri, însă mulțumim colaboratorilor care ne înțeleg și ne păsuiesc. Am avut și comisia de acreditare a spitalului, raportul final nu îl avem încă, dar cred că va fi favorabil și spitalul va fi acreditat”, a mai adăugat managerul Spitalului Municipal Caransebeș, Mihaela Popovici.