Opt zile de teatru la Timișoara, „Sub bagheta lui Merlin”

Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Zeci de actori păpușari și 21 de spectacole pentru toate vârstele au fost pregătite pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului „Sub bagheta lui Merlin”.

Cu o istorie de 70 de ani de teatru de animație, Festivalul Internațional „Sub bagheta lui Merlin” vine cu o nouă ediție. Pentru toți spectatorii, indiferent de vârstă, Teatrul Merlin a pregătit un program deosebit de bogat care se întinde pe durata unei săptămâni, cu cele mai reprezentative spectacole din țară și din străinătate. 

„Festivalul aduce în concurs 17 trupe de teatru, 21 de spectacole, 6 țări participante: România, Spania, Franța, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova. Nu lipsesc nici alte activități și evenimente: două concerte, «The sound of classics și Sculpting Sounds Cari Tibor Project», un vernisaj al expoziției de afișe și fotografii de arhivă, «Merlin 70», și o lansare de carte a colegilor noștri de la București care aduc la Timișoara Teatrul de Animație în România «Album Centenar», o lucrare coordonată de reputatul regizor Cristian Pepino și prezentată de domnul Călin Mocanu, care este și manager de proiect.”, au transmis organizatorii. 

Pentru copiii care doresc să se implice în mod direct și creativ a fost pregătit un atelier de construcție personaje-păpuși, coordonat de artistul plastic Marina Nicolici, anul acesta vedeta-păpușă fiind chiar Merlin. 

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Puteți să alegeți din zecile de titluri prezente în program atât spectacole pentru copii foarte mici: «O poveste într-un acvariu», «Peter Pan», «Petrică și Lupul», «Apolodor», «Crăiasa Zăpezii», «Regele smoc de barbă», «Ciobănașul cu ochi de stele», «Dragonul», cât și pentru cei mai măricei: «O noapte furtunoasă» care este un spectacol de operă cu păpuși, «Cartea cu Apolodor», «Cusut… cu ață albă». De asemenea, și oferta de spectacole pentru tineri este mare: «Eu, Sisif», prezentat de Puppet’s Lab, Bulgaria, «Ole! Întâlnire între un clovn și flamenco», un spectacol de teatru-dans de Elodie Hatton, propus de La Crique, Franța și «Jocul timpului», superbul spectacol nonverbal prezentat de David Zuazola, Spania. Spectacolele «Fierarul satului» și «Ciobănașul cu ochi de stele» se vor juca în limba maghiară, iar «Eu, Sisif», va avea, parțial, text supratitrat în limba română.”, au mai transmis organizatorii.

Startul se va da duminică, 29 septembrie, la ora 11.00. Programul evenimentului se poate consulta AICI. Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, susținut de Consiliul Județean Timiș, aduce în prim plan spectacole valoroase, contemporane, multe dintre ele fiind premiate la alte festivaluri.

untitled design set 970x90 px