Opt dealeari de droguri din Reșița, eliberați din arest într-o singură zi!

După mai multe luni petrecute în arest preventiv, ca urmare a constituirii în grupuri infracționale organizate preocupate de distribuirea drogurilor de risc și mare risc tinerilor din Reșița și Timișoara, în special minorilor, traficanții au ieșit de după gratiile arestului, urmând să răspundă în continuare pentru faptele lor deosebit de grave.

Magistrații de la Curtea de Apel Timișoara a fost mult mai îngăduitori cu cei opt decât judecătorii Tribunalului Caraș-Severin care le prelungiseră mandatele de arestare preventivă. Ieri, instanța din Timișoara a admis contestaţiile formulate de inculpați și, rejudecând, a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Pentru toți cei în cauză. Este vorba despre Robert Badea, Mircea Văcăruș, Denis Lengyel, Cristian Rîcu, Cosmin Gușcă, Marian Pițigoi, Liviu Borugă și Ioana Drăgoi.

„Curtea de apel Timișoara a dat dovadă din nou de obiectivitate, ceea ce nu se întâmplă la Tribunalul Caraș-Severin. Curtea de Apel a arătat că se poate lua și altă măsură preventivă mai ușoară și că nu mai trebuie menținută cea mai drastică măsură. Este clar că procesul penal se poate desfășura și cu inculpații în altă măsură preventivă. Salut decizia Curții de Apel pe care o consider temeinică”, a precizat avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul a doi dintre inculpați.