Opriţa nu interzice şpriţul, dar impune limite!

Debutează ca antrenor într-un moment în care puţini şi-ar fi asumat responsabilitatea, dar Daniel Opriţa e foarte optimist şi îndrăzneşte să mai spere chiar şi la promovare.

Plecările lui Marian Pană şi a întregului său staff din Valea Domanului au grăbit instalarea lui Daniel Opriţa în funcţia de antrenor principal la Metalul. Deşi încă face faţă cu brio pe teren, vârful care a îmbrăcat tricourile celor mai importante echipe din ţară pare entuziasmat de noul său rol la gruparea rosso-nera. „De fiecare dată un început e greu. Sunt emoţii, am nevoie de câteva zile să mă obişnuiesc. Am făcut deja primele antrenamente, e din ce în ce mai bine şi eu cred că mă voi descurca”, a spus Opriţa.

Rezultatele, dar mai ales evoluţiile foarte slabe din ultimele etape, la care se adaugă escapadele nocturne ale fotbaliştilor, au stricat atmosfera în Valea Domanului, astfel că nu e momentul cel mai fericit să debutezi pe banca tehnică. Nu e deloc uşor, pentru că sunt multe de schimbat şi de pus la punct. Daniel Opriţa însă şi-a asumat acest risc, iar dacă îi va ieşi în aceste ultime trei etape înseamnă că va trece un prim examen foarte important din cariera lui de antrenor.

Încă mai speră!

Opriţa a decis ca în ultimele trei meciuri să conducă echipa doar de pe bancă, fiind exclus să-l mai vedem în teren. „E un meci important, pe care vrem să-l câştigăm. Eu am mare încredere, am vorbit şi cu băieţii şi sper ca ambiţia lor după meciul slab cu Slatina să ne ajute să câştigăm la Vâlcea. Doar aşa mai putem spăla ruşinea după meciurile de acasă. Eu sunt convins că ne vom întoarce cu un rezultat bun. Sincer să fiu, mă leg şi de ultima şansă. Nu se ştie niciodată, noi încercăm să câştigăm toate cele trei meciuri şi vedem la final cu ce ne alegem”, a mai declarat noul antrenor al Metalului.

Vrea altă atitudine!

Daniel Opriţa a vorbit şi despre ieşirile nocturne ale foştilor săi colegi, de acum elevi, şi a afirmat că vrea să vadă la aceştia o altă atitudine, atât în teren, cât şi în afara lui. „Vreau să văd la ei plăcerea de a juca, să-i văd că joacă fără frică, să văd o altă atitudine, că la meciul cu Bistriţa, în prima repriză, cu Slatina, cu Vâlcea nu am văzut asta. Vâlcea nu are valori mai mari ca noi, e o echipă poate mai slabă ca noi, dar a avut atitudine. Vor fi câteva schimbări, nu pot face foarte multe, dar vor fi. Legat de aceste probleme despre care s-a scris, nu zic că nu sunt, dar la toate echipele de fotbal şi la ce mari se întâmplă. Fiecare are viaţă privată. Dacă vor să bea, o pot face la ei acasă, nu pot să mă duc peste ei. Bine, nu e normal ca după meciul cu Slatina, care a fost cum a fost, e o greşeală, dar nu cred că au făcut chiar aşa cum s-a scris. Sper să nu se mai întâmple de acum încolo, am vorbit cu ei, pentru că aici a fost bine, banii sunt la zi. E posibil să meargă în altă parte şi să-şi dea seama că aici a fost bine. Sper să fi învăţat din asta, să demonstreze la Vâlcea că au greşit şi că vor să spele ruşinea”, a mai afirmat Opriţa.

Metalul Reşiţa va juca miercuri, de la ora 18, pe terenul lui CSM Râmnicu Vâlcea.