Oportunități de finanțare în domeniul energiei pentru UAT-uri

Jaro Marșalic, deputat PNL de Caraș-Severin
banner publicitar

Jaro Marșalic a prezentat noile oportunități de finanțare în domeniul energetic pentru UAT-uri, prin Fondul pentru Modernizare al Ministerului Energiei.

Obiectivele Fondului pentru Modernizare sunt: sprijinirea celor 10 state membre să atingă obiectivele climatice și energetice pentru anul 2030, creșterea securității energetice, consolidarea finanțării surselor regenerabile de energie, transformarea economiilor și a sectoarelor energetice în sisteme mai ecologice, promovarea schimbului de bune practici între statele membre beneficiare, surse regenerabile de energie și stocarea energiei, hidrogen verde.

„De asemenea, printre obiective se mai numără cogenerarea de înaltă eficiență și modernizarea rețelelor de termoficare, precum și eficiență energetică în instalații industriale incluse în EU-ETS și biocarburanți”, precizează deputatul liberal Jaro Marșalic.

Acest Fond însumează venituri obținute prin licitarea pe piața a 2% din totalul certificatelor alocate statelor membre, prin schema EU-ETS pentru perioada 2021-2030.

Cinci state membre au optat pentru cote suplimentare transferate către Fondul pentru Modernizare, după cum precizează deputatul liberal Jaro Marșalic.