PNL Timișoara: Echipa Fritz & Lațcău își arată din nou incompetența

primarul din Timișoara, Dominic Fritz, vizita la Parlamentul European
untitled design set 970x90 px

PNL Timișoara susține că primarul Fritz și viceprimarul Lațcău își arată „din nou incompetența administrativă”, după ce s-a renunțat la serviciile Colterm pentru întreținerea școlilor.

Conducerea Primăriei Timișoara este criticată în termeni duri de către liberali. Mai precis, PNL Timișoara susține că primarul Dominic Fritz și viceprimarul Ruben Lațcău și-ar arăta încă o dată „incompetența”. Asta după ce au renunțat la serviciile Colterm privind întreținerea școlilor și au lansat o licitație cu scopul găsirii unei alte firme, în prag de începere a cursurilor.

Echipa Fritz & Lațcău își arată din nou incompetența administrativă cu care, din păcate, administrează încă Timișoara. Ultima ispravă a acestui nefericit cuplu este renunțarea la serviciile Colterm, care se ocupă de întreținerea unităților de învățământ din oraș și scoaterea la licitație, acum în pragul deschiderii anului școlar a acestor servicii. Prima licitație pentru aceste lucrări a fost anulată și acum incompetenții de la Primărie anunță o nouă licitație. În timp ce copiii și părinții din Timișoara se pregătesc pentru prima zi de școală, USR-iștii de la Primărie pregătesc un posibil tun de aproape 2 milioane de euro. De ce oare aceste servicii nu au fost lăsate în sarcina Colterm, firmă la care municipalitatea este acționară 100%? De ce era nevoie ca cele două milioane de euro să meargă spre o firmă (apropiată USR?) când acești bani publici, deloc puțini, puteau merge spre firma Primăriei? Care au fost motivele reale ale rezilierii contractului cu Colterm? Sunt doar câteva întrebări adresate tandemului toxic Fritz & Lațcău”, arată PNL Timișoara, într-un comunicat de presă.

Liberalii au amintit faptul că societatea Colterm se ocupa de aceste lucrări încă din anul 2014 când, prin contract, a primit aceste atribuții pentru a fi ajutată și pentru a se face economii la bugetul local.

Până acum, lucrările facturate de Colterm către Primărie nu depășeau 300 de mii de euro pe an. Primăria vrea să cheltuiască acum 2 milioane de euro pe doi ani, adică 1 milion de euro pe an, de trei ori mai mult decât până acum. Și nu este vorba de modernizări sau de investiții, ci doar de lucrări de reparații. Nu e nimic suspect în această afacere? E doar incompetență sau e și altceva?”, a semnalat PNL Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/