Operele lui Corneliu Baba din patrimoniul Muzeului de Artă din Timișoara au fost expuse în Beijing

Șapte tablouri ale renumitului pictor Corneliu Baba, aflate în patrimoniul Muzeului de Artă Timișoara, au fost expuse la Muzeul Academiei Naționale de Artă din Beijing. Operele de artă au revenit în deplină siguranță „acasă”, după ce au fost expuse alături de picturi ale celebrilor Salvador Dali și Pablo Picasso.

Concret, tablourile expuse în China sunt: „Somnul”, „Spaniola”, „Nud”, „Regele nebun, eu sunt regele”, „Spaima”, „Autoportret”, „Pieta”. Per total, valoarea asigurată a celor șapte picturi este de peste un sfert de milion de euro. Desigur, expunerea în Beijing, alături de alte opere de renume la nivel mondial, nu poate decât să promoveze arta lui Corneliu Baba. Colaborarea dintre Muzeul de Artă Timișoara și Muzeul Academiei de Artă din Beijing nu se încheie cu această expoziție. Tablourile lui Baba vor reprezenta o temă de cercetare pentru mai mulți artiști din capitala Chinei.

Muzeul de Artă din Timișoara se laudă cu cea mai mare colecție de tablouri și obiecte ale lui Corneliu Baba, donate de soția artistului, Constanța Baba. În total, este vorba de nu mai puțin de 27 de piese. Galeria Corneliu Baba, alături de celelalte expoziţii permanente de la Muzeul de Artă Timişoara – Pictură veche bănăţeană, Icoane bănăţene, Artă modernă românească, Artă europeană – îşi aşteaptă vizitatorii de marţi până duminică, între orele 10.00 – 18.00.