Un personaj recunoscut printre reşiţeni ca şi interlop, deşi Oecsi Kmnyes Şafar îşi neagă acest statut, face dezvăluiri care pun sub semnul întrebării corectitudinea unora dintre poliţiştii reşiţeni.
Ocsi Şafar ne-a trimis un drept la replică, spunând că un articol i-a încălcat drepturile de imagine. Nu citează corect articolul („EXCLUSIV. Gruparea Șafar lovește din nou! Vezi câți oameni avea și cum acționa în fiecare oraș pe piața drogurilor!“), dar nu asta este foarte important, ci faptul că el se consideră un „personaj folositor societăţii” şi că poliţiştii nu ar folosi metode tocmai corecte în anchetele lor. Dar, mai bine să citiţi singuri ce are omul de spus, cu menţiunea că nici un articol nu-i menţionează numele, aşa cum susţine.
„Am avut o relaţie cu anumiţi poliţişti“
„În virtutea dreptului la replică la articolul publicat în cotidianul dvs., în cursul lunii iunie 2016, <<Clanul Safar lovește din nou>>, vă aduc la cunoștință următoarele:
Datorită faptului că o perioadă de timp, în cursul lunii iunie am fost plecat din țară, am citit cu atenție articolele dvs. cu privire la ultimele activități desfășurate de organele în drept pentru destructurarea unei rețele de traficanți de droguri, articole în care se face referire în mod explicit și la persoana mea. Pot să vă aduc la cunoștință că fiul meu, Safar Iosif Daniel, are 26 de ani și nu locuiește la domiciliul meu de circa 3 ani, astfel că nu am avut cunoștință de o eventuală activitate infracțională a acestuia. Iar dacă se face vinovat de comiterea unor astfel de fapte, în mod normal fiul meu va răspunde penal pentru cele comise.
În altă ordine de idei, este cunoscut faptul că în cursul anului 2013, am fost arestat pentru comiterea unor infracțiuni de ultraj contra bunelor moravuri, am ispășit pedeapsa, deși, în lumina celor întâmplate atunci, pot afirma că destul de îndreptățit, că toate cele petrecute și scrise în presă nu au stat tocmai cum au fost zugrăvite. Este adevărat că am avut o relație cu anumiți polițiști de la Poliția municipiului Reșița, relația mea nu a fost una infracțională, dimpotrivă, dacă veți chestiona unii din polițiști o să vă convingeți că lucrurile realizate de mine au fost cu adevărat folositoare comunității. Acum, după câțiva ani de la cele întâmplate, pot afirma că ce s-a întâmplat în Dealul Crucii în 2013 a fost un paravan pentru înlăturarea fostului șef al Poliției municipiului. De altfel, atât în arest cât și în penitenciar, pe perioada ispășirii pedepsei, am fost căutat de câteva ori de către ofițeri de poliție, care mi-au sugerat să pun pe hârtie ceea ce știu despre fostul comandant și despre un alt polițist, căruia nu-i voi da numele pentru că este în activitate. Promit că, dacă în perioada următoare, polițistul despre care vorbesc se va pensiona, voi vorbi explicit despre cei care m-au anchetat și despre ceea ce mi s-a cerut. Altfel spun, atât eu cât și alți polițiști am devenit victime colaterale în răfuielile iscate pentru schimbarea șefului Poliției.
Colaborarea mea cu mai mulți polițiști nu a fost întâmplătoare, rezultatele sunt cunoscute de o parte din polițiști, dar și de unii din șefii acestora. Este însă firesc să nu vorbească polițiștii cu care am colaborat, întrucât le este teamă.
D-le Dani Stanciu, nu doresc ca numele meu să fie asociat cu al fiului meu, cu atât mai mult cu cât, repet, acesta nu locuiește la mine de ani buni. Iar dacă mă voi hotărî să vorbesc, veți constata că eu am fost întotdeauna împotriva traficului sau consumului de droguri.
Am fost catalogat drept interlop în presă, lucru pe care îl consider nedrept. În trecut am fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis. Iar dacă eram protejat de anumiți polițiști, vă asigur că nu aș fi ajuns la închisoare. De altfel, atunci când am fost la închisoare, am fost ridicat tocmai de unul dintre polițiștii cu care colaborasem.
Ca un alt amănunt, vă pot spune că polițiștii cu care am colaborat sunt cunoscuți în oraș și în județ ca fiind unii din profesioniștii Poliției.
Şafar Kmnyes Ocsi“