Operația robotică, tratamentul de elecție în tumorile prostatei și rinichiului

da vinci

Chirurgia robotică este standardul de aur în tratamentul afecțiunilor urologice, iar printre avantajele acestei tehnici se numără extirparea cu mare precizie a tumorilor sau structurilor bolnave și recuperarea rapidă a pacientului.

Doctorul Victor Matei-Deliu, expert european în chirurgia robotică la Institutul European de Oncologie din Milano și medic colaborator la Clinicile Medici’s din Timișoara, spune că temerea cea mai mare a oricărui pacient cu o tumoră la nivelul tractului urinar (rinichi – vezică – prostată) este recidiva. De altfel, pacienții se tem și de efectele secundare nedorite ale intervenției chirurgicale clasice sau cu laser, adică impotența sexuală și incontinența urinară, adică pierderea involuntară de urină.

„Intervențiile prin chirurgie robotică, realizate de un profesionist cu experiență, asigură extirparea cu mare precizie a tumorilor sau a adenomului de prostată, recidivele fiind mult reduse, iar efectele secundare nedorite (impotența și incontinența urinară) sunt aproape inexistente. Recuperarea pacientului este mult mai rapidă, pierzându-se de 15 ori mai puțin sânge decât în intervențiile clasice”, a spus doctorul Victor Matei-Deliu.

Robotul Da Vinci este cel mai performant robot chirurgical din lume, dotat cu patru brațe și camere video de înaltă rezoluție, având capacitatea de a realiza incizii de mare precizie și de a îndepărta, micrometric, formațiuni tumorale. Robotul poate fi folosit, cu rezultate superioare, în adenoamele de prostată de dimensiuni mari.

„Este important ca un pacient diagnosticat cu cancer al prostatei, rinichiului, tractului urinar sau cu adenom de prostată, să fie corect evaluat preoperator și îndrumat corespunzător spre cea mai optimă soluție chirurgicală”, a mai spus doctorul.

Doctorul Deliu-Victor Matei, ilustrul medic de la Milano, oferă bilunar consultații pacienților din vestul României la Timișoara, la Clinica Medici’s Academica situată pe bulevardul Circumvalațiunii numărul 8-10, etaj 1. Medicul asigură consultații și evaluări medicale pacienților cu probleme urologice, valoarea unei consultații fiind de 600 lei, aproximativ o treime din valoarea unei astfel de consultații realizate în clinicile din Europa de vest.

Operațiile robotice, pentru pacienții la care această tehnică se recomandă, pot fi efectuate de către expertul în chirurgie robotică la Milano sau la București.

Programările se pot efectua prin aplicația mobilă Medici’s, care poate fi descărcată de pe AppStore sau GooglePlay, pe email la office@medicis.ro, ori sunând la numărul 0356911.

Doctorul Victor Matei-Deliu a fost director medical al diviziei de urologie al Spitalelor Unite din Bergamo și director al unității de chirurgie urologică robotică al Spitalului San Giuseppe din Milano. Este autorul a 67 de publicații în reviste de specialitate italiene și internaționale, autor al unor capitole din cărți de specialitate și titular al Premiului „European Association of Urology, Hans Marberger”, 2017. Este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca și a fost refugiat politic în Italia din 1987.

Sursa foto:https://medicalvisionair.wordpress.com/2017/06/27/how-will-robots-impact-medicine/

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/