Onorant! Lugojul, reprezentat cu exponate la Muzeul Național de Artă Contemporană București

muzeul din lugoj in expozitie
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj participă, în premieră, la București, cu obiecte din colecțiile sale de patrimoniu, la expoziția națională „Răsucirea. Triumful provinciei, amurgul imperiilor”. Expoziția a fost vernisată la sediul Muzeului Național de Artă Contemporană București, în 12-13 iunie 2024. 

Într-o companie selectă, muzeul lugojean a expus  alături de mari muzee naționale din București, Timișoara, Iași, Arad, Reșita, Oradea, Tulcea, Drobeta Turnu Severin, Deva, Slobozia (Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”; Muzeul Național al Literaturii Române, București; Muzeul Municipiului București;  Muzeul Național al Literaturii Române, Iași; Complexul Muzeal Arad – Muzeul de Artă; Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion”, Tulcea; Institutul Geologic al României – Muzeul Național Geologic, București; Muzeul Banatului Montan, Reșița; Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Deva; Muzeul de Istorie și Arheologie Callatis, Mangalia; Muzeul Național al Agriculturii, Slobozia; Muzeul Național al Banatului, Timișoara; Muzeul Național Tehnic ”Prof. ing. Dimitrie Leonida”; Muzeul Regiunii Porților de Fier, Drobeta Turnu-Severin; Muzeul Țării Crișurilor, Oradea), dar și de colecționari privați.

”Această manifestare, la care Muzeul din Lugoj participă cu 16 exponate din colecțiile patrimoniului său cultural, reprezintă pentru instituția noastră un prilej de pledoarie în favoarea cunoașterii și aprecierii la nivel național dar și internațional, la vernisajul expoziției participând și reprezentanți ai unor ambasade străine la București, a valoroaselor piese deținute de instituția noastră”, a declarat Daciana Vuia, directoarea Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă din Lugoj.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

La expoziția curatoriată de Călin Dan, director al Muzeului Național de Artă Contemporană din București și CeliaGhyka (director al Departamentului de Istoria și Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului la Universitatea de Arhitectură ”Ion Mincu” din București), muzeul lugojean a fost reprezentat de directorul Daciana Vuia  și restauratorul Dorina Zah.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/