One-man show Valeriu Răchită. Antrenorul lui ACS Poli a fost darnic cu ironiile despre adversarul de duminică, U Cluj

ACS Poli mai visează la o salvare de la retrogradare, mai ales că unele cluburi trag speranțe că unele echipe din liga secundă se vor „evapora” vara aceasta. În acest context, după victoria cu concitadina ASU, ACS-ul primește vizita celor de la U Cluj, cei care au aspirații în partea opusă a clasamentului, la promovare. Ardelenii încă suferă după meciul pierdut cu Ripensia, iar săptămâna aceasta au avut loc tensiuni interne, despre care Vivi Răchită nu a ratat ocazia să facă glume.

Pentru acest joc, la Poli e suspendat Denis Golda. Rogoveanu e în continuare accidentat, iar Sorel Chemin a fost plecat șase zile deoarece tatăl său era în spital. „Un meci important pentru noi și pentru ei. Venim după victoria cu ASU, o victorie frumoasă și ei vin după înfrângerea cu Ripensia. Un meci ciudat, pe care l-am văzut de două ori și pe care cred că l-au pierdut printr-un ghinion teribil. În minutul 90+2 au avut trei șanse de a marca și apoi la o degajare a dat gol Ripensia. Ne așteaptă poate cel mai greu meci pe care îl putem avea acasă, pentru că întâlnim o echipă U Cluj rănită, care își joacă ultimele șanse pentru a ajunge pe primele două locuri promovabile direct. Fiți convinși că și noi vom face tot posibilul să câștigăm acest meci. Cele 3 puncte sunt vitale pentru noi. Să vă așteptați la un meci cu săbiile pe masă. Sper ca după meci noi să fim cei care ne bucurăm. Meciul va fi de 5 ori mai greu (n.r. pentru că a bătut Ripensia). Ei vor veni montați la victorie, dar să se aștepte la o replică aspră din partea noastră. Nu îi vom aștepta cu pâine și sare în niciun caz”, a spus antrenorul lui ACS Poli despre meci.

Săptămâna aceasta, au apărut informații cum că Mircea Cojocaru și Ioan Ovidiu Sabău, „supervizorii” lui Bogdan Lobonț, s-au certat. Răchită a comentat situația de la „șepcile roșii” în stilul său caracteristic. „Am înțeles că sunt ceva probleme. De antrenamente se ocupă Ioan Ovidiu Sabău. Mă aștept și la schimbări în echipă datorită suspendărilor și aspectelor tehnice. Managerul general s-a îmbrăcat în trening și a coborât pe teren. Lobonț vine cu o mentalitate de afară, dar ar trebui adaptată la realitatea noastră”, a precizat managerul timișorenilor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Întrebat dacă se așteaptă la un arbitraj mai „special”, antrenorul a fost ironic cu echipele de tradiție pe care unii le-ar dori promovate cu orice preț. „Mă aștept la orice, pentru că jucăm cu o echipă de tradiție și am văzut în ultima perioadă niște articole despre echipele de tradiție. Sper să fie doar articole, nu ajutoare, pentru că nu suntem Centru de ajutor reciproc. Să promoveze dacă pot pe teren și doar pe meritul sportiv. Sper să nu fac show după meci și la final”, a adăugat Răchită.

Meciul dintre Poli și Cluj va fi duminică, la ora 13, pe arena Electrica și este televizat.

banner 970 x 250