OncoHelp Timișoara: nouă cadre medicale și o pacientă au COVID-19! „Am făcut imediat în jur de 80 de teste”

dacus 05 iulie 2024 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Centrul OncoHelp din Timișoara, care asigură servicii medicale specializate pentru pacienții oncologici, este trecut pe lista focarelor epidemice SARS-Cov-2, aflate sub supravegherea Direcției de Sănătate Publică. 10 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar ancheta epidemiologică este în curs.

Focarul a fost depistat la sfârșitul săptămânii trecute. Au fost testate imediat zeci de persoane, iar rezultatele au confirmat prezența infecției la șapte infirmiere, două îngrijitoare și o pacientă, internată acum la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Este pacientă oncologică, dar am înțeles că din punct de vedere infecțios este stabilă. Ancheta epidemiologică este în curs, sperăm să se finalizeze repede și am luat toate măsurile de stingere a focarului. Noi joi am descoperit focarul, vineri am testat. Am făcut imediat în jur de 80 de teste, vineri seara am aflat câte cadre medicale avem. Conform metodologiei, în această săptămână trebuie să testăm și să retestăm”, a explicat, pentru www.expressdebanat.ro, Valeriu Borugă, managerul centrului.

La ora actuală, Centrul de Oncologie OncoHelp tratează un număr mare de pacienți oncologici, nu doar din județul Timiș, ci și din județele Caraș – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj. Potrivit ultimului raport de activitate, în 2018 au fost înregistrați 2985 de noi bolnavi și aproape 5000 de pacienți unici.

publicitate Timisoara banner maxagro

„Am luat toate măsurile astfel încât să evităm apariția unor astfel de situații neplăcute. Pacienții trebuie să vină, în continuare, cu încredere la noi pentru că este și rămâne extrem de importantă siguranța pacientului și a personalului. Facem tot posibilul să limităm răspândirea infecției, dar este o infecție care poate veni și din comunitate și este foarte greu de ținut în frâu. Unele persoane vin cu măști improvizate, dar le spunem din start că nu au ce face cu ele și le asigurăm acest echipament celor care chiar nu au”, a mai spus Valeriu Borugă.

La OncoHelp sunt peste 220 de angajați și colaboratori, iar numărul de paturi este de peste 160.


STPT job 1000x200 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/