Omul care a amenințat că demască mafia din pădurile Caraș-Severinului, condamnat la închisoare!

explo 1000x200

Acuzat într-o sumedenie de dosare penale de tot felul de infracțiuni economice, Zaharia Ghimboașă, zis „Zache”, a tot promis că va provoca un adevărat cutremur la vârful politicii cărășene, deoarece totul i s-ar fi înscenat pentru a fi eliminat de mafia aurului verde. Până să deschidă gura a primit deja prima condamnare!

„Zache” le-a povestit apropiaților despre socotelile de milioane de euro pe care le-ar fi stricat unor firme de casă ale mai marilor județului, firme ale căror drujbe au tăiat tot ce e mai bun în pădurile județului. La prețuri de lemn de foc! Pentru că nu s-ar fi lăsat cumpărat, Ghimboașă s-ar fi ales cu mai multe dosare penale. Comandate! Afirmațiile acestuia par să se confirme, măcar în parte, dar cel puțin până acum nu a vorbit public despre afacerile murdare. A lăsat să se înțeleagă faptul că așteaptă mai întâi hotărârile instanțelor. Pe prima a primit-o ieri!

Tribunalul Caraș-Severin l-a găsit vinovat și condamnat pe Zaharia Ghimboaşă pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani în formă continuată la pedeapsa de patru ani închisoare! În plus, i-a aplicat ca pedeapsa complementară interzicerea drepturilor de asociat, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei principale. Acesta a fost și achitat pentru una din infracţiunile de evaziune fiscală în formă continuată reținută în sarcina sa de procurori.

Instanța a admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă ANAF şi a obligat inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Ropal Industry SRL la plata sumei de 1.678.565 lei reprezentând prejudiciul adus bugetului general consolidat, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii – majorări, penalități, dobânzi – care se vor calcula de la data efectuării fiecărei plăţi şi până la data plăţii integrale a creanţei principale. Tribunalul a constatat cu această ocazie și faptul că nu au fost identificate bunuri care să-i aparțină lui „Zache” pentru instituirea sechestrului asigurător. Sentința nu este definitivă, poate fi atacată cu apel, dar este de așteptat ca „Zache” să-și dea drumul la gură. Asta dacă are într-adevăr ceva de spus despre mafia din pădurile Caraș-Severinului!

banner 970 x 250