Omor calificat la Caransebeș! Bărbatul care și-a incendiat mama a ajuns pe mâna procurorilor

Gheorghe Claudiu Adam a fost trimis în judecată pentru două acuzații, dintre care una extrem de gravă, după ce și-a incendiat mama adoptivă.

Gheorghe Claudiu Adam, un bărbat de aproximativ 33 de ani, a ajuns vineri, 16 februarie 2018, pe mâna procurorilor după ce a amenințat că va da foc la casă, ba chiar a cumpărat benzină, a aruncat-o pe propria mamă și i-a dat foc. Intervenția vecinilor a fost promptă, femeia scăpând cu arsuri pe doar 8% din suprafața corpului. Avea însă arsură de căi aeriene și a fost transportată la Spitalul „Casa Austria” din Timișoara, unde, după aproximativ o săptămână de îngrijiri medicale, victima a decedat.

Bărbatul nu era fiul natural al femeii, ci a fost adoptat și, se pare, a fost un copil cu probleme, așa că nu a reușit nici să-și finalizeze studiile gimnaziale. În 2014 a fost condamnat de către Judecătoria Caransebeș la 1 an de închisoare cu suspendare pentru ultraj.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inc. A. G. C. pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și infracțiunea de tulburarea liniștii publice … constând în aceea că în data de 15 februarie 2018, în jurul orelor 14.00, pe fondul unei nemulțumiri legate de rătăcirea unor documente între inculpatul A. G. C. și mama sa, victima A. A. are loc o ceartă în interiorul apartamentului moment în care inculpatul A. G. C. se hotărăște să se răzbune și să-și incendieze mama și astfel se deplasează la o stație peco de unde achiziționează 960 ml benzină pe care o introduce de la pompa de alimentare într-o sticlă de plastic pe care o avea asupra sa,  revine în apartament şi cu ajutorul benzinei inc. A. G. C îşi incendiază mama pe scara blocului, victima A.A. decedând urmare incendierii în data de 23.02.2018. Imediat după producerea evenimentului la locul faptei s-au strâns circa 40 de persoane, evenimentul producând o tulburare a liniştii publice … Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Mâine judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Caraș-Severin se va pronunța dacă prelungește arestul preventiv al bărbatului și în ce stare va continua judecata, deocamdată fiind în faza de Cameră preliminară.