Omagiu! Festival de fotografie dedicat fostului jurnalist și fotoreporter Casian Mărgineanțu

casian margineantu 1a
po 1000x100px (3)

Prima ediţie a festivalului-concurs va debuta în luna august, cu finalitate în luna septembrie a acestui an.

Asociaţia Ghidul Banatului, împreună cu Redeşteptarea, vor organiza în acest an prima ediţie a Festivalului de Fotografie „Casian Mărgineanţu”, dedicat celui care a fost artistul, fotojurnalistul şi jurnalistul Casian Mărgineanţu.

Acest festival este o oportunitate unică pentru fotografii de toate nivelurile de a se exprima și a-și prezenta lucrările într-un mod profesional, în cadrul uni concurs cu premii. Festivalul se va desfășura în perioada august-septembrie, culminând cu o expoziție foto, care va fi vernisată pe data de 22 septembrie. Aceasta va include fotografiile câştigătoare, dar şi o parte din opera de peste ani a regretatului nostru coleg.

Numele festivalului este un omagiu adus regretatului fotoreporter Casian Mărgineanțu, cel care a fost unul dintre cei mai apreciați și respectați fotografi din Banat.

1000x200 dacus 02

„Festivalul de fotografie Casian Mărgineanțu are ca scop principal promovarea artei și creativității în domeniul fotografiei, precum și omagierea unuia dintre cei mai apreciați fotografi bănățeni. Prin intermediul festivalului, dorim să oferim o platformă pentru fotografii de toate nivelurile de experiență să își prezinte lucrările, să interacționeze cu alți fotografi și să primească feedback de la profesioniștii din domeniu. Prin acest festival, dorim să continuăm moștenirea artistică a lui Casian și să promovăm talentul și creativitatea în domeniul fotografiei.”, spun organizatorii.

Festivalul va include un concurs de fotografie, deschis tuturor fotografilor, indiferent de nivelul lor de experiență. Concursul va fi deschis în perioada festivalului, iar participanții vor avea ocazia să își înscrie lucrările realizate în Lugoj și despre Lugoj, în următoarele categorii: peisaje, portrete, natură și urban. Juriul festivalului va fi format din fotografi profesioniști și vor fi selectate cele mai bune lucrări, care vor fi premiate cu sume în bani şi expuse în cadrul expoziției finale.

Expoziția finală va avea loc pe data de 22 septembrie, la Galeria de Artă din Lugoj. Aceasta va fi deschisă pentru public și va fi o oportunitate pentru toți cei interesați să vadă cele mai bune lucrări ale fotografilor participanți la festival.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px