Lavanda de la Carașova a înflorit. Poftiți la picnic și relaxare!

camp lavanda carasova
po 1000x100px (3)

Explozie de culoare și parfum pe dealurile Carașovei, nu departe de municipiul Reșița, unde, de trei ani, familia Miloia-Hațegan este gazdă pentru vizitatori. Iar cei care ajung aici se bucură de aer curat și de momente de pus în ramă.

Aflată în cel de-al treilea an de creștere, plantația de lavandă de la Carașova a înflorit și își așteaptă vizitatorii. De o săptămână, de când proprietarii culturii au anunțat că așteaptă vizitatori, au și apărut în mediul virtual fotografii cu lavanda înflorită de la Carașova. Intrarea este gratuită, la fel și fotografiatul. Nu se percepe nicio taxă, ba mai mult, persoanele care doresc au posibilitatea să-și aducă cu ele o gustare și o pătură, pentru a se bucura de un picnic relaxant la umbra nucilor și în parfumul liniștitor al lavandei. La plecare, vizitatorii pot cumpăra buchețele ori săculețe cu lavandă.

lavanda carasova 1

Pe viitor, proprietarii au în vedere să pună la dispoziția oaspeților coșulețe gata pregătite pentru picnic, din care să nu lipsească brânzeturile, fructele și o băutură spumantă. Și tot pe viitor, la sălașul de la Carașova se va putea și înnopta.

„Mai avem mici lucrări la terasă casei de făcut, după care dorim să o introducem în circuitul turistic, pentru aceia care doresc să se bucure de un weekend în natură, departe de aglomerația urbană. Poate până în toamnă vom reuși să finalizăm ceea ce ne-am propus și să punem la punct tot ceea ce ține de acest proiect. Până atunci însă îi așteptăm pe cei care doresc să aibă parte de liniște și de aer curat să ne viziteze plantația.”, spune Nicolae Miloia.

Pentru a vă bucura de parfumul florilor de lavandă și de peisajul idilic rural, trebuie să ajungeți întâi de toate la Carașova, după care să urmați drumul către satul Clocotici încă doi kilometri.

Orarul de vizitare al plantației este următorul:

1000x200 dacus 02

Sâmbătă, Duminică și Luni: 13.00 – 21.00

Marți – Vineri: 17.00 – 21.00

Locație: https://maps.app.goo.gl/gmmieuBkisgHBsmu6

 

Foto: Nicolae Miloia

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px