Omagiu de Ziua Imnului pentru creatorii cântecului național

explo 1000x200

Deputatul Marius Damian a ținut să aducă un omagiu chiar de Ziua Imnului pentru cei care au creat cântecul național al poporului român.

Ziua Imnului Național este sărbătorită în fiecare an, la 29 iulie. În această dată, în anul 1848, „Deşteaptă-te, române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, ca simbol al unității Revoluției Române.

„Dragi cărășeni, dragi români din țară și de pretutindeni, astăzi, 29 iulie, este o zi cu o însemnătate sufletească pentru fiecare dintre noi, Ziua Imnului Național al României. Astăzi doresc sa aduc un omagiu celor care au adus acest cântec pe buzele românilor, și anume Andrei Mureșanu, poet de factură romantică, căruia îi aparțin versurile imnului și lui Anton Pann, poet, cântăreț, autor de manuale de muzică, cel care a făcut ca aceste versuri să prindă glas. «Deșteaptă-te, române!» a unit românii în cele mai importante momente, unul dintre ele fiind pe 22 decembrie 1989, atunci când imnul a răsunat pe toate străzile și de atunci fiind ales IMN NAȚIONAL. Astăzi, 29 iulie 2022, «Deșteaptă-te, române!» răsună în toată România și nu numai, iar noi românii nu putem decât să fredonăm și să simțim emoția ce ne cuprinde pe fiecare.”, a transmis deputatul Marius Damian.