Om bun, deschide-ne poarta din inima munților! Poezie, protest, emoție – Folk 2021

whatsapp image 2021 08 07 at 10.04.46 (2)
Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

S-a valsat, ieri seară, pe scena din Poiana Lupului. Au acceptat invitația la dans idealurile și amintirile unei tinereți de mult apuse și s-au reunit în lanțul umanității: speranța și bucuria revederii între prieteni.

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului de Folk de la Gărâna și-a deschis porțile în aceeași locație, deja celebră pentru evenimentele artistice, naționale și internaționale, organizate acolo, „La Scena”.

publicitate online in ziar Express de Banat

Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Zoltan Octavian Butuc și Cristi Dumitrașcu au scris versurile primei seri de folk, din volumul de poveste din care iubitorii genului nu contenesc să citească an de an. Îndrăgiții artiști au atins încă o dată coarda sensibilă a publicului care a dansat, a râs și a plâns sub acordurile muzicii folk, ce au răsunat până târziu în noapte, într-un cadru natural de excepție.

„A fost o perioadă în care ne-am temut, am stat în case, singuri, doar cu amintirea unor oameni frumoși a unor aplauze sincere. Acum sunt aici, în fața voastră și mă bucură fiecare clipă, fiecare chip, mă bucur că vă am și că mă aveți. Este atât de sinceră emoția mea!”, a declarat Zoltan Octavian Butuc, vizibil impresionat de emoția celor care au rezonat cu interpretările sale, un curcubeu de trăiri și sentimente, pe „proprietatea mea privată”, așa cum i-a plăcut artistului să spună.

whatsapp image 2021 08 07 at 12.18.15

„Îmi amintesc de anul trecut, într-o situație și mai grea decât cea de acum, când oamenii erau cu măști, încă erau speriați, dar sperăm că lucrurile vor evolua spre bine. Este un festival nesusținut de sponsori, cu foarte puțini parteneri media, dar iată că fenomenul muzicii folk adună cât mai mulți adepți din toate colțurile țării și nu numai, în pofida tuturor condițiilor vitrege”, a spus și artistul Cristi Dumitrașcu, cel care a fost și prezentatorul festivalului.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

whatsapp image 2021 08 07 at 10.04.47

Momentul culminant al serii a fost evident, prezența pe scenă a legendei vi, ce poartă numele Mircea Vintilă,  muziciancântăreț și compozitor român de muzică folk, recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera și farmecul Bucureștiului de odinioară.

„Bucurie teribilă pentru mine să fim în seara aceasta împreună, aici, în acest loc unde răutatea și problemele nu-și află locul. Aduc mii de mulțumiri, și de această dată, organizatorilor Lora și Rudi Körtvelyessy, fără de care acest eveniment nu ar fi posibil”, au fost cuvintele de deschidere ale îndrăgitului artist, al cărui recital s-a încheiat cu multiple bis-uri sau „tris”, cum a declarat Zoia Alecu, după ce toți artiștii s-au reunit pe scenă pentru a cânta împreună piesa „Om Bun, deschide-ne poarta”.

whatsapp image 2021 08 07 at 10.04.46

Recitalurile de astăzi încep tot de la ora 20.00, cu prezența pe scenă a Magdei Pușcaș și a interpreților: Rareș Suciu, Emeric Imre, Jimmy El Laco și Marius Roje, Cristian Buică și Alexandra și Ioan Onișor.

untitled design set 970x90 px