Olimpicii și sportivii sunt testați într-o sesiune specială de Bacalaureat

După eșecul Bacalaureatului de anul trecut, anul acesta, începând de luni, s-a organizat o sesiune specială de examene.

Bacalaureatul 2011 încă are efecte secundare. Speriați de numărul mare al elevilor care au picat examenul anul trecut, săptămâna aceasta Ministerul Educației a pregătit o sesiune specială de Bacalaureat pentru olimpici și sportivi, cu rolul de a evalua nivelul de pregătire al elevilor din clasele a XII-a.

De la noi din județ un număr de 14 sportivi, cu pregătire în sporturi ca lupte,atletism sau handbal, elevi ai Liceului Traian Vuia, au plecat la Bacău ca să participe la sesiunea specială.

Limba și literatura română oral și scris, limba maternă oral, o limbă străină oral, dar și evaluarea competențelor digitale sunt probele la care sunt supuși elevii olimpici și sportivi în sesiunea specială. Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iunie.

Pentru sesiunea de Bacalaureat care va începe cu probele orale pe 11 iunie și cele scrise în doi iulie, au fost cumpărate peste 3.000 de camere de supraveghere care să înregistreze tot ce se petrece în sălile de examen.

În Caraș-Severin este așteptat un număr de 120 de camere de supraveghere, pentru cei aproximativ 5200 de elevi ce vor susține Bacalaureatul anul acesta”, declară inspectorul general, Adrian Doxan.

Comments

  1. […] Solutia este sa avem grija de noi, de ceea ce mancam si ceea ce bem, sa citim etichetele si dintre toate produsele bombardate cu aditivi sa alegem raul mai mic, sa consumam produse din surse sigure (de la tara), sa crestem consumul de fructe, legume, seminte crude si uleiuri vegetale extravirgine! Societatea ne modeleaza dar trebuie sa ne abatem de la cotidian macar cateva ore la cateva zile….in functie de fiecare! Un blog post grozav: https://expressdebanat.ro/olimpicii-si-sportivii-sunt-testati-intr-o-sesiune-speciala-de-bacalaureat […]