Oieritul și prelucrarea lânii, proiect de dezvoltare durabilă

La inițiativa Asociației Altitudine Filiala Banat, la Teregova a avut loc un atelier despre tradiția oieritului și prelucrării lânii în comunitățile învecinate Sitului Natura 2000, Munții Țarcu.

Echipele de rangeri juniori de la Școala Gimnazială Zăvoi, Școala Gimnazială Măru și Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova au prezentat diferite aspecte ale tradiției oieritului, așa cum se mențin și se desfășoară ele astăzi în viața comunităților de la poalele Munților Țarcu. Li s-au alăturat profesori din Școlile Gimnaziale Rusca Montană, Oțelu Roșu, Turnu Ruieni, Armeniș și Știuca.lana

Împreună cu invitatele Dana Lazăr, din partea Centrului Europe Direct Timișoara și designerul Rosana Flavia Căpraru, din partea asociației FOA Lugoj s-au făcut propuneri, s-au căutat și oferit soluții pentru utilizarea lânii de oaie, care, în momentul de față, nu se folosește.

„Ne dorim ca tradiția prelucrării lânii să nu fie o poveste pe care să o spunem copiilor noștri, ci să continue, să devină un proiect de dezvoltare durabilă pentru comunitățile învecinate Munților Țarcu”, a declarat Loredana Ștefănuț din cadrul Asociației Altitudine.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/