Oglindă, oglinjoară, care-i cel mai frumos liceu din… Caransebeş?

Elevii claselor a VIII-a din municipiul Caransebeș au fost invitați la sfârșitul săptămânii să se informeze despre ceea ce oferă liceele din urbea de pe Timiș și Sebeș, în funcție de ceea ce-și dorește fiecare.

Și asta pentru că mai sunt câteva săptămâni și școlarii vor da piept cu primul examen important din viața lor, după care, în funcție de media obținută la final de clasa a VIII-a, vor opta pentru unul dintre cele 5 licee sau Seminarul Teologic din Caransebeș. În sala de sport a Colegiului Național CD Loga, au fost amenajate de către fiecare instituție de învățământ standuri de prezentare, la care au fost prezenți atât elevi de liceu, cât și profesori îndrumători care au oferit amănunte despre specializările fiecărui liceu.

Printre acestea în top sunt Colegiile Naționale Traian Doda și CD Loga, care oferă o serie de specializări, de la socio-umane, la matematică-fizică sau informatică în limba engleză.

Cuib de vise 1000x100

De asemenea, liceele tehnologice le-au adus la cunoștința elevilor că, la finalul celor 4 ani de liceu, absolvenții pot să-și găsească mai ușor o slujbă pe partea tehnică. De exemplu, la Liceul Tehnologic Dacia există specializare în silvicultură, iar cu ajutorul cursurilor practice elevii pot reuși să se angajeze în domeniul prelucrării lemnului, după cum ne-a precizat directorul Florin Bogdea. Sau la Liceul Tehnologic Decebal elevii efectuează ore de practică chiar la o societate comercială, care are ca obiect de activitate construcții metalice.

Cu toate informațiile furnizate prin viu grai de la profesori și elevi, sau cu ajutorul pliantelor, al proiecției unui foto documentar despre școală, elevii claselor a VIII-a s-au arătat curioși, însă nu foarte mulți s-au decis ce liceu să aleagă pentru următorii 4 ani. Elevii au fost rezervați, deoarece importantă este media finală pentru a se putea înscrie la liceul dorit, au menționat majoritatea dintre cei intervievați.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/