Oficialități la școală: primarul Timișoarei în Fabric, prefectul de Timiș la Charlottenburg

fritz deschidere scoala

Niciun an școlar fără oficialități la ceremonii de deschidere și fotografii postate pe Facebook! Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a mers și el la o școală din oraș, iar prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, la una din județ.

Dominic Fritz a fost present la deschiderea anului școlar din Fabric, chiar dacă „nu e confortabil” cu astfel de apariții.

„Recunosc că nu sunt foarte confortabil cu prezența oficialităților în prima zi de școală, care trebuie să fie o zi despre și pentru copii. Am dat însă curs invitației Școlii Generale 1 din Fabric pentru a sublinia că nu există școli uitate sau copii invizibili la Timișoara. Este una dintre cele mai vechi școli din oraș, care azi se luptă să ofere o educație de calitate într-un cartier cu multe probleme sociale. Abandonul școlar e un pericol real: în clasa a II-a azi au venit 10 copii”, a postat pe Facebook primarul Timmișoarei.

La Charlottenburg, prefectul de Timiș a fost primit de cei 15 elevi ai școlii, în singura sală.

ritivoiu scoala

„Şcoala din Charlottenburg are 15 copii în cele patru clase primare. În total. Stau toți în aceeaşi sală şi au o singură învățătoare. Într-o zi în care toți se îngrămădesc la ceremoniile din marile licee şi colegii, am ales să fiu prezent la o şcoală de țară, pentru a-i asigura pe copiii de aici că se bucură de aceleaşi drepturi şi atenție ca şi cei din marile oraşe”, a postat și prefectul.

Astăzi a fost prima zi de școală pentru aproximativ 100.000 de elevi și preșcolari din Timiș.

 

 

 

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/