Oficial, uciși de intoxicație cu marijuana! Neoficial, de etnobotanice care nu lasă urme, nici măcar la autopsie!

Dispariția fulgerătoare a doi tineri din Reșița, care se aprovizionau cu droguri de la aceiași dealeri, a fost pusă pe seama intoxicației cu marijuana, în timp ce zeci de consumatori de etnobotanice recunosc că au văzut moartea cu ochii după ce au optat pentru anumite substanțe imposibil de identificat acum!

Au trecut aproape patru ani de când Roland și Victor au intrat fulgerător în pământ, la interval de doar câteva ore, iar alți tineri cădeau secerați și vărsau sânge pe gură, ajungând cu un picior în groapă. Despre toți aceștia se știa că sunt consumatori de „iarbă” și de droguri etnobotanice. De la marijuana nu a prea murit însă nimeni. Până în 2014, la Reșița, așa cum arată documentele oficiale, lucru care scandalizează familiile victimelor, dar în același timp îngrijorează părinții adolescenților care pot fi păcăliți ușor de „vânzătorii de visuri”. Și asta pentru că între decesele lui Victor și Roland, dar și între aceste tragedii și rețeaua care îi alimenta cu droguri nu a putut fi demonstrată științific vreo legătură.

Filmul dubios al tragediei

leader board 728 x 90 px

În 9 octombrie 2014 a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă, reținându-se că în noaptea de 8 spre 9 octombrie a aceluiași an, în jurul orelor 2.45, Poliția municipiului a fost sesizată de către Serviciul de Ambulanță că într-un imobil din Dealul Crucii a decedat un tânăr de 25 de ani. Era vorba despre Roland. Două săptămâni mai târziu, s-a dispus însă începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de omor.

Organele de cercetare penală au stabilit că, în acea zi, în jurul orei 18.00, Roland s-a dus în casa unui amic pentru a-l ajuta la curățenie, alături de un alt prieten și de verișoara acestuia din urmă. Pe la ora 20.00, fata a plecat, cei trei băieți rămânând la calculator. Procurorul de caz încurcă filmul evenimentelor la un moment dat, dar relevant este că de la ora 20.30 încolo doar Roland ar fi rămas să se joace pe calculator, ceilalți doi mergând să doarmă într-o cameră alăturată. Unul dintre ei s-a trezit să bea apă pe la 2.30 și atunci a avut parte de o imagine de coșmar. Roland era așezat pe scaun, cu o pungă neagră pe față. Nu mișca, nu respira. I-a dat punga jos de pe față și și-a trezit amicul, proprietarul casei, pentru a încerca să-l resusciteze pe Roland. Acesta din urmă a sunat apoi la Ambulanță, dar medicii au constatat decesul, în ciuda eforturilor depuse.

Marijuana letală?!

Proprietarul imobilului a declarat că Roland consuma uneori etnobotanice, dar că în acea zi nu avea un comportament schimbat, semn că nu consumase droguri. Procurorul de caz a reținut însă că, din concluziile raportului medico-legal, rezultă că „moartea s-a datorat intoxicației cu marijuana”. Mama tânărului decedat la numai 25 de ani nu poate accepta că marijuana e letală, iar statistica pare să-i dea dreptate. În consecință, a cerut efectuarea unui supliment la raportul de expertiză. Concret, le-a cerut legiștilor să spună dacă fiul ei a murit din cauza unei intoxicații cu marijuana sau există o altă cauză medicală a decesului care să fie determinată și de consumul de marijuana sau alte substanțe. Numai că nici de data aceasta misterul morții lui Roland nu a putut fi elucidat pe deplin. Specialiștii au lăsat loc de interpretări și nu exclud ca, totuși, altă substanță consumată de tânărul de 25 de ani să se fi dovedit a fi fatală.

Moarte subită

În urma examenului toxicologic s-a constat că Roland nu consumase alcool. În sânge s-a identificat însă THC. Legiștii vorbesc despre o moarte subită, despre absența urmelor de violență și a antecedentelor patologice cunoscute. „Datele de anchetă înclină spre un consum de droguri care a fost confirmat la examenul toxicologic prin prezența THC-ului și metaboliți ai acestuia în sânge și urină. Apreciem că decesul a survenit cu mare probabilitate în urma unor cauze funcționale cardiace, unde ca factor declanșator putea fi o intoxicație cu marijuana, care putea duce la o tulburare de conducere cardiacă și modificări ale ritmului cardiac”, notează medicul legist, care menționează totodată că valorile THC-ului nu erau letale din punct de vedere toxicologic.

Legistul nu exclude însă posibilitatea prezenței și a altor toxici volatili care să fi determinat tulburări cardiace: „Acest lucru însă nu poate fi dovedit științific pe datele medicale existente, nefiind identificate alte substanțe la examenul toxicologic general. În cazul în care în cadrul altui laborator specializat din cadrul IGP vor fi depistate și alte substanțe, urmează să reevaluăm concluziile medico-legale privitor la rolul acestora în cadrul mecanismului tanatogenerator”.

Pe baza acestui raport medico-legal, procurorul de caz a stabilit că Roland a murit din cauza intoxicației acute cu marijuana, astfel că a clasat dosarul de ucidere din culpă, dar a sesizat procurorii DIICOT pentru a merge pe fir până la dealerii de droguri. Dealeri care au fost condamnați pentru trafic de droguri. Nu însă și pentru moartea lui Roland sau a lui Victor, anchetatorii nereușind să demonstreze o legătură directă și certă. În rândul celor care consumă în continuare substanțe interzise și chiar pentru familia lui Roland e clar însă, marijuana nu ucide, au ucis niște nenorocite de etnobotanice sau amestecuri de care dealerii s-au scăpat imediat ce s-a aflat de tragedie. De atunci n-au mai fost scoase pe piață și n-a mai murit nimeni. Cum n-a mai murit nici de la marijuana!

Rămâi pe expressdebanat.ro! Urmează mărturii și detalii șocante despre „legalele” letale!