Ministerul Turismului a prezentat lista cu principalele proiecte de investiții incluse într-un masterplan al turismului, o listă pe care se regăsește și județul Caraș-Severin, cu patru proiecte de importanță locală, dar din care lipsește cu desăvârșire stațiunea Băile Herculane!
Anul 2016 a fost cel mai bun de după Revoluție în ceea ce privește numărul de turiști străini și români cazați în unitățile turistice, potrivit datelor prezentate de Ministerul Turismului, dar chiar și așa România e mult sub potențialul ei. Tocmai de aceea se pun bazele unui masterplan, ale unei strategii care să cuprindă investiții în zonele cu maxim potențial turistic.
Pentru investițiile în stațiunile de interes național, Ministerul Turismului va suporta 90%, restul de zece procente urmând să fie contribuția unității administrativ-teritoriale beneficiare, adică a primăriilor sau consiliilor județene. În cazul stațiunilor de interes local, contribuția Ministerul Turismului este de 85%, iar contribuția unității administrativ-teritoriale beneficiare este de 15%. Pentru orice alte investiții, Ministerul va suporta 70% din investiție. Investițiile de importanță națională vor fi suportate integral de Minister.
Județul Caraș-Severin se află și el pe lista de investiții a Ministerului, cu patru proiecte, toate de importanță locală. Este vorba despre dezvoltarea zonei turistice Semenic, amenajarea și extinderea domeniului schiabil în Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni, construcția unei cabane pentru Serviciul Salvamont pe Muntele Mic și amenajarea zonei turistice și domeniul schiabil Nedeia, comuna Zăvoi. Lipsește așadar stațiunea milenară Băile Herculane, „Perla Banatului” fiind, se pare, ultima grijă a statului român!