OFICIAL. Mocioalcă, în locul lui Frunzăverde la şefia Consiliului Județean! Candidați surpriză pentru primării!

Social-democraţii din Caraş-Severin au luat ieri mai multe hotărâri importante cu privire la alegerile locale care vor avea loc anul acesta. Mai exact, şi-au stabilit candidaţii pentru Consiliul Judeţean şi mai multe primării.

În ciuda tuturor discuţiilor care îl au în ultima vreme în prim-plan pe preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, acesta nu are practic încotro şi va deschide lista candidaţilor PSD pentru Consiliul Judeţean. Mocioalcă a fost desemnat de către social-democraţi pentru a-i lua locul lui Sorin Frunzăverde.

Pentru Primăria Reşiţa pesediştii nu s-au hotărât încă pe cine să arunce în luptă. După arestarea lui Stepanescu nu se prea mai înghesuie nimeni. Cele mai mari şanse le-ar avea în continuare viceprimarul Ioan Crina, dar cel mai probabil partidul va face un sondaj de opinie în care va mai intra sigur deputatul Ioan Benga. Şi mai interesant este ceea ce se întâmplă la Oţelu Roşu. Luca Mălăiescu, primarul PSD în funcţie, a anunţat în repetate rânduri că nu e interesat de obţinerea unui nou mandat. S-a vehiculat însă varianta candidaturii soţiei acestuia, Marieta Mălăiescu. La insistenţele colegilor de partid însă, actualul edil a cedat şi se va afla pe buletinul de vot.

Cea mai tare lovitură pusă la cale de social-democraţi vizează al doilea municipiu al judeţului. Romulus Damian, primarul comunei Teregova, intră în competiţie cu Marcel Vela, primarul cel mai sigur de scaunul lui dintre toţi aleşii locali. PSD nu s-a hotărât pe cine va miza la Bocşa şi Anina. Sunt clare în schimb opţiunile pentru Moldova Nouă şi Oraviţa: Matei Lupu şi Dumitru Ursu. Și chiar pentru Herculane, unde va candida Gore Domilescu, actualul vice cu atribuții de primar.