Ofertele sunt gata, dar mai e nevoie de zăpadă. Cum arată pârtiile pe Semenic?

Pârtiile de pe Semenic și-au mai schimbat proprietarii, însă investiții majore pentru îmbunătățirea condițiilor de schi nu s-au făcut peste vară.

Iarna trecută aproape că a îngropat în datorii operatorii de turism de pe Muntele Semenic, din cauza zăpezii puține de care au avut parte. Deja, la începutul lunii ianuarie, în plină iarnă, peisajul era sumbru la altitudine. Petele de noroi puseseră stăpânire pe pârtii. În acest sezon, meteorologii anunță zăpadă de abia în a doua parte a iernii, iar proprietarii și administratorii de pensiuni speră ca prognozele meteo să fie corecte.

Deocamdată, nu poate fi vorba despre punerea în funcțiune a vreuneia dintre pârtiile de pe Muntele Semenic, dar nici peste vară nu s-au băgat bani prea mulți pentru reabilitarea sau îmbunătățirea condițiilor de schi.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

,,Nu s-au făcut investiții majore. Am mai văzut câte un excavator pe ici, pe colo. S-au mai scos pietrele, s-au mai nivelat traseele, dar atât“, a spus Tudor Florin, administratorul Vilei Melisa de pe Muntele Semenic.

Pentru această iarnă pârtiile pe care schiorii le au la dispoziție sunt: Crucea de Brazi, Idioții, Uriașul, Goznuța, dar și pârtia care leagă Muntele Semenic de localitatea Văliug. Cea artificială, a omului de afaceri Ioan Popa, se deschide de la 1 decembrie, independent de capriciile vremii.

În ce privește ofertele pentru Anul Nou, pe munte, acestea sunt cuprinse între 400 și 1.000 de lei.

VEZI AICI IMAGINI LIVE DE PE PÂRTII!

banner 970 x 250