Odiseea parcării din spatele magazinului Bega continuă. „Ne-am trezit că terenul este atribuit de Guvernul PSD, condus de Victor Ponta”

Timișorenii vor avea de plătit în continuare prețuri destul de piperate dacă vor dori să parcheze în spatele magazinului Bega, mai precis în parcarea privată deținută de grupul fraților Cristescu, cei care dețin și centrul comercial. Autoritățile locale doreau să facă acolo o parcare supra-etajată, dar terenul face obiectul unui proces deja fără sfârșit.

Concret, în primul mandat al lui Nicolae Robu în fruntea Timișoarei, a apărut ideea ca pe locul parcării să se facă una supra-etajată, mai precis, pe patru sau cinci etaje, cu minimum 500 de locuri. Câștigul ar fi fost imens pentru cetățeni, chiar dacă ar fi fost vorba de o parcare cu plată a Primăriei. Situația parcării se tranșează în instanță, iar după cinci ani de procesul dosarul de întoarce la primele instanțe.

Nicolae Robu spune că timișorenii au de suferit, în primul rând, pentru că procesul va mai dura mult și bine. „Ne-am trezit că terenul este atribuit de Guvernul PSD, condus la acea vreme de Victor Ponta, către Bega Grup, cu componenta Bega Turism. Noi am intentat proces, cerând anularea atribuirii acelei parcări către o societate privată, nici nu contează care este aceea. Într-o primă instanță am câștigat procesele. Ne-am trezit în 2019 încă în judecată cu mai multe termene la Înaltă Curte de Casație și Justiție. Săptămâna aceasta, ÎCJ s-a pronunțat și, din păcate, rezoluția este cea mai defavorabilă pentru Timișoara și pentru timișoreni. Eu nu spun că este incorectă. Vor mai trece ani până când se va putea întâmpla ceva acolo, pentru că deși procesul este la ÎCJ, instanța a decis că instanța să rejudece cazul, de la nivelul Curții de Apel Timișoara”, a explicat primarul.

Robu spune că parcările mari în centru ar fi foarte utile inclusiv în perspectiva anului 2021, deoarece sunt tot mai multe evenimente culturale în aer liber și cetățeanul poate fi „captat” de un spectacol și dacă ar avea alt drum prin centru. „Mă doare sufletul că nu aveam un teren pe care să construim parcaje în zona centrală a orașului. Sunt atât de necesare! În zona centrală sunt zi de zi evenimente importante. Să ai atât de multe evenimente cu acces liber, pentru toți cetățenii… Sigur că activitatea culturală se poate face și în spații elitiste, contra costa, pentru că da, cultura costă! Dar cultura trebuie susținută și cine altcineva să o susțină decât autoritățile locale?! Astfel aducem oameni care altfel ar fi paraleli cu actul cultural”, a precizat Robu.

Revenind la parcarea de la Bega, cine parchează acolo, plătește taxa de parcare privată.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/