Discordanţă la recensământ

Prefectul de Caraș-Severin, Octavian Țunea a făcut câteva comentarii referitoare la rezultatele recensământului în județ. Acesta a subliniat faptul că există o mare diferență între ceea ce au constatat recenzorii și datele de la Serviciul de Evidență a Persoanelor.

 Reprezentantul județului în teritoriu susține că datele recensământului din județ nu sunt bune. Astfel că, la alegerile locale se vor lua în calcul cele din 2001. „Recenzorii nu au revenit asupra blocurilor pe care le-au ratat prima dată. Este ceva în neregulă. Noi am transmis date tuturor primăriilor din Caraș-Severin să verifice situația în teritoriu, mai ales că sunt foarte multe persoane care încă nu au buletin.

Trebuie să rezolve această problemă”, a spus Octavian Țunea, care s-a declarat îngrijorat pentru primul tur de scrutin. „La Serviciul de Evidență a Persoanelor figurăm cu 399.000 de locuitori, iar potrivit recensământului, în Caraș-Severin figurează că ar locui numai 274.000”, a adăugat mai marele județului. În total, în județ sunt 12.156 de persoane fără documente, iar aproape 5.000 dintre acestea locuiesc la Reșița.