Ocolul Silvic Oravița, pus pe treabă! A început campania de împădurire

impaduriri oravita 2

Peste 20.000 de puieți forestieri vor fi plantați în acest an de Ocolul Silvic Oravița. La nivelul întregului județ sunt necesari aproximativ 700.000 de puieți, disponibili deja în pepinierele Direcției Silvice.

Ocolul Silvic Oravița va planta în aceasta primăvara un număr de 22.000 de puieți forestieri din speciile pin negru, gorun, paltin de munte și frasin. Pentru anul 2023, programul de regenerare al Direcției Silvice Caraș-Severin este de 519 hectare, din care: regenerări naturale – 445 de hectare și regenerări artificiale (împăduriri) – 74 de hectare.

impaduriri oravita 1

Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale şi artificiale, Direcţia Silvică Caraș Severin va efectua și lucrări de completare a plantațiilor înființate în anii anteriori, precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de diverși factori dăunători, cum ar fi seceta sau incendiile, pe o suprafață totală de 73 de hectare.

1000x100 casa brutarului

Pentru împăduririle din acest an din Caraș Severin sunt necesari aproximativ 700.000 de puieți forestieri din speciile brad, molid, larice, pin negru, gorun, cer, stejar roșu, fag, paltin de munte, frasin, cireş, nuc negru şi castan, iar aceşti puieţi sunt disponibili, la această dată, în pepinierele Direcției Silvice.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale și 25.557 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați, în total, 141,37 milioane puieți forestieri.