Afluxul de turiști din ultimii ani, dornici să cunoască frumusețile din zona Clisurii Dunării, o zonă încă neexplorată la adevăratul său potențial, a generat la nivelul conducerii Ocolului Silvic Moldova Nouă o serie de măsuri menite să creeze un cadru adecvat pentru maximizarea oportunităților pe care le oferă acest areal unic în lume.
Vremea frumoasă din ultimele zile a fost propice pentru ca personalul silvic din zona Moldova Nouă să înceapă o acțiune de curățenie, toaletare și decolmatare a unor drumuri forestiere cu scopul de a asigura un mediu prielnic activităților turistice și nu numai în zonă. Ca atare, la sfârșitul acestei săptămâni, demersul de igienizare a debutat cu Districtul III, zona Pîrvareca, acolo unde au fost efectuate lucrări de întreținere a drumului forestier, dar și de amplasare a unei bariere pentru limitarea accesului turiștilor în zonă cu ATV-uri sau alte mijloace motorizate, totul pentru a proteja biodiversitatea.
„În fiecare primăvară, după îndepărtarea stratului de zăpadă, la nivelul Ocolului Silvic, se întocmește un plan de măsuri la care participă întreg personalul silvic, împărțit în Districte silvice, pentru activități specifice de primăvară. Se iau măsuri pentru decolmatarea șanțurilor, a podețelor, a drumurilor auto forestiere, pentru îndepărtarea vegetației rupte sau aplecate de pe platforma drumului, drenarea apei, refacerea și vopsirea barierelor care limitează accesul în fondul forestier, proprietate a statului”, a explicat Ion Cârpian, directorul Ocolului Silvic Moldova Nouă.
Mai mult decât atât, Ion Cârpian menționează, în privința montării barierelor, că intenția nu este aceea de a restricționa accesul vizitatorilor, ci de a-i determina pe aceștia să protejeze flora și fauna specifice arealului:
„Aceste bariere nu sunt montate pentru a îngreuna accesul în pădure a turiștilor care vor să facă o plimbare în natură, pe jos sau cu bicicleta, ci se adresează celor care vor să facă off-road cu mașini de teren sau ATV-uri, noi întâmpinând o problemă în acest sens cu turiștii cehi, cel mai mult, care vizitează satele de etnie cehă din raza Ocolului Silvic Moldova Nouă: Gârnic, Sfânta Elena, Ravensca. Tot în această perioadă vom monta plăcuțe de identificare a zonelor turistice pe raza Ocolului și vom stabili punctual traseele care duc spre aceste locuri frumoase”.
Moș Crăciun alb-violet a fost, sâmbătă, la bordul vaportului Pelican. A adus bucurie pentru 50 de copii care au avut ocazia să se plimbe pe Canalul Bega. Micuții din...
Victimele Revoluției din Decembrie 1989, comemorate la Reșița
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281