Obligațiile fiscale vor putea fi plătite cu cardul!

Serviciul Public Direcţia Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Reșița a finalizat implementarea sistemului electronic de plată online cu cardul bancar a obligaţiilor fiscale locale.

Astfel, cetățenii își vor putea plăti taxele fără să mai stea la cozile interminabile de la ghișee. Noul sistem de plată este funcţional şi se adresează, momentan, doar persoanelor fizice şi persoanelor fizice autorizate, prin accesarea site-urilor www.ghiseul.ro sau www.impozitelocaleresita.ro.

În vederea utilizării acestei modalităţi de plată a impozitelor şi a taxelor locale, contribuabilii trebuie să fie înregistraţi în sistem. Pentru ca acest lucru să fie posibil, doritorii trebuie să descarce o cerere-tip , care se găsește tot online, prin accesarea link-ului www.impozitelocaleresita.ro/sites/default/files/Cerere.doc.

Odată completată, cererea se depune fie personal, la Secretariatul Serviciului Public „Direcţia Impozite şi Taxe Locale”, fie se transmite prin e-mail la adresa impozite.taxe@primariaresita.ro, urmând să fie generat un utilizator şi o parolă pentru fiecare contribuabil. De reținut este și faptul că numai titularul de proprietăţi poate achita debitele.

 

Mai mult decât atât, nu se va percepe niciun comision pentru plata online.